TweetDeck, Twitter hesabınızı ya da hesaplarınızı kolay bir şekilde yönetmenizi sağlayan bir arabirim. İlk başlarda bu arabirim Twitter‘a ait değildi. Bağımsız olarak geliştirildi ve ilerleyen zamanlarda Twitter’ın dikkatini çekmeyi başardı. Twitter, TweetDeck’i aldıktan sonra 140 karakter sınırını TweetDeck’e de getirdi. Yine de hesap yönetimi konusunda vazgeçilmez bir arabirim.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların işini kolaylaştıracak Google hesap entegrasyonunu beta şeklinde kullanıma sundu.

TweetDeck’in yenilenmiş görüntüsü paylaşıldı

Twitter Tüketici Ürünleri Başkanı Kayvon Bekpour, Mart ayında The Verge ile yaptığı röportajda Twitter’ın TweetDeck’i unutmadığını ve şirketin “sıfırdan” bir yenileme üzerinde çalıştığını söyledi. Bugün Twitter, yenilenmiş arabirimin bir görüntüsünü yayınladı. Bunun ABD, Kanada ve Avustralya‘dan “rastgele seçilmiş” birkaç kişiyle test edilen bir önizlemeyi temsil ettiğini açıkladı. TweetDeck birçok şirket ve kuruluş tarafından kullanılıyor. TweetDeck, akışları size sütunlar olarak sunabiliyor ve tek bir sayfada birçok kısmı görebiliyorsunuz.

Ayrıca TweetDeck’in yenilenmiş halini şimdiden kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken TweetDeck’e sitesine gidip sayfanın boş bir kısmına “Sağ Tıklayın” ve “İncele“yi seçin. Sağ taraftaki açılan geliştirici penceresinden “Console“a gelin ve document.cookie = “tweetdeck_version=beta” (Çift tırnaklar dahil) kodunu yapıştırıp Enter‘a basın. Sayfayı yeniledikten sonra TweetDeck’in yenilenmiş versiyonunu kullanabilirsiniz. Eğer eski haline geri dönmek isterseniz, aynı yolları izleyip “Console”a tekrar girin ve document.cookie = “tweetdeck_version=main” kodunu yapıştırıp enter’a basın. Sayfayı yeniledikten sonra TweetDeck’i şu anki haliyle kullanmaya devam edebilirsiniz.