Aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı ile en büyük sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram, kullanıcı güvenliğini üst seviyeye çıkaracak yeni bir özelliği yayınladı. Özellikle son dönemde bazı kullanıcıların hesaplarının saldırıya uğramasının ardından getirilen bu özellik, hesapların çalınmasını son derece zorlaştıracak.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, video tarafında bazı kullanıcıların tepkisini çekecek yeni bir özellik test ediyor.

Security Checkup ile hesaplar güvende olacak!

Kullanıcıların hesaplarını güvende tutmasına olanak sağlayacak bu özelliğin adı ise Security Checkup. Bu özellik sayesinde hesapları potansiyel tehlike altında olan kullanıcılara, hesaplarının güvenliğini sağlamak için gereken adımları atma konusunda rehberlik edilecek.

Security Checkup, giriş bilgilerini paylaşan diğer hesapların onaylanması, giriş etkinliğinin gözden geçirilmesi, telefon numarası veya e-posta gibi kurtarma iletişim bilgilerinin değiştirilebilmesi de dahil olmak üzere kullanıcılara güvenlik adımlarında yol gösterecek.

Instagram, Security Checkup özelliğinin yanı sıra kullanıcıların hesaplarını daha da güvenli hale getirebilmesi için halihazırda kullanılan bazı yöntemleri de yeniden önerdi. Bu yöntemler arasında iki faktörlü kimlik doğrulama öne çıkarken, Instagram’ın önümüzdeki haftalarda belirli ülkeler için WhatsApp hesabı ile de iki faktörlü kimlik doğrulama desteği getireceği açıklandı.

Bunun yanı sıra şirket kullanıcıları önemli bir konuda da uyardı. Şirket, son dönemde kendilerinin Instagram’dan olduğunu ifade ederek kullanıcıların hesap şifreleri ve ödeme bilgileri de dahil olmak üzere hassas bilgilerini talep eden kişilere kesinlikle kulak asılmamasını belirtti.

Bunun yanı sıra, ” Instagram size asla DM göndermez ” ifadesini kullanan şirket, böyle bir olayın yaşanması durumunda da kullanıcıların, kendilerine DM gönderen hesapları kesinlikle şikayet etmesini ve engellemesini önerdi.