Tosuncuk Maltepe Cezaevi’nde | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 20:37

Tosuncuk Maltepe Cezaevi’nde

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden dün saat 06.30’da bir bavul dolusu evrak ve 12 polis eşliğinde Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen Mehmet Aydın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tosuncuk Maltepe Cezaevi’nde
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2021 - 9:22

1540 Okuma

1 Temmuz’da Sao Paolo Büyükelçiliği’ne teslim olan Aydın, cumartesi günü İstanbul Polisi’ne teslim edildi. 5 Temmuz’da başlayan ifade süreci dün saat 00.30’a kadar sürdü.

SABAHA KADAR UYUMADI

Nezarethanede sabaha kadar uyumayan Aydın, saat 06.30’da elleri önden kelepçeli, ikisi kollarına girmiş 12 polis eşliğinde Anadolu Adliyesi’ne götürüldü. Aydın’ın ifade tutanakları ve yanında getirdiği evraklar da bavulla taşındı.

Savcı Yücel Ertaş, Aydın’ı tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti. Savcı, Aydın’a ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçlamalarını yöneltti. Mehmet Aydın, saat 17.30’da tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi ve burada tek kişilik karantina koğuşuna konuldu.

Mehmet Aydın dün ayrıca ‘Bankacılık Kanunu’na muhalefet’ suçundan hakkında yakalama kararı çıkartan İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nin de karşısına çıktı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.