Bakan Koca açıkladı: Yerli aşıdan sevindiren gelişme! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 14:13

Bakan Koca açıkladı: Yerli aşıdan sevindiren gelişme!

Bakan Koca açıkladı: Yerli aşıdan sevindiren gelişme!
Son Güncelleme :

10 Haziran 2021 - 6:37

1370 Okuma

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandeminin başından beri devam eden yerli COVID-19 aşı çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

COVID-19’a karşı geliştirilen ve en yenilikçi yöntemlerden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısında insan denemelerinin Faz-3 aşaması yakında başlıyor. TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren yerli VLP temelli aşıda gelinen son durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

Bakan Varank yerli aşı için denek oldu
Bakan Varank yerli aşı için denek oldu
Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank, yerli COVID-19 aşısını ilk deneyen isim oldu. Aşılanma anı canlı olarak yayınlandı, bakan bazı açıklamalara da yer verdi.

Faz-3 çalışmaları önümüzdeki hafta başlıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçti. Bir süredir devam eden yerli aşı çalışmaları hakkında son durumu paylaşan Koca, Faz-3 aşamasının önümüzdeki hafta başlayacağını duyurdu. Aşının son durumuna ilişkin de bilgi veren Sağlık Bakanı Koca son aşamaya gelindiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

Türk aşısı son aşamaya geldi. Bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız. Yerli aşımızın 3. doz olarak kullanılması değerlendirilmektedir. Elde ettiğimiz bilgileri sizinle de paylaşarak yol haritasını kesinleştirmiş olacağız.

covid-19 aşı patentleri
Yerli aşının üçüncü bir dozu da gerektirebileceğinin sinyallerini veren Sağlık Bakanı Koca, vatandaşların tam anlamıyla bağışıklık kazanabilmeleri için bunun gerekli olup olmadığı konusundaki bilimsel çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bu noktada Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak klinik çalışmaların da olduğunun altını çizen Koca sözlerine şöyle devam etti:

Aşıların belirli süre ile bağışıklık sağladığı ve iki doz aşı olan kişilerin üçüncü doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmalar devam etmektedir. Bu konuda bir klinik çalışma da bakanlığımızca planlanmış, hangi aşıların çapraz kullanılabileceği ve yerli aşımızın üçüncü doz olarak kullanımı değerlendirilmektedir. Elde edeceğimiz somut bilimsel verileri sizlerle de paylaşarak yol haritamızı kesinleştirmiş olacağız. Ülkemizde kullanıma giren aşılar ve yerli aşımızın hangi usullerle kullanılabileceğini belirleyeceğiz.

Kademeli normalleşme sürecinin başladığı Haziran ayından itibaren hızlandırılan aşılama çalışmalarına da değinen Fahrettin Koca, yarından sonra 45 yaş üzeri tüm vatandaşların aşılanmaya başlanacağını duyurdu. Gelecek Pazartesi gününden itibaren ise 40 yaş üzeri herkesin programa ekleneceği bilgisini paylaştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.