İki ilde bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 22:46

İki ilde bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul ve Afyonkarahisar’daki bazı alanların teknoloji geliştirme bölgesi olarak tespit edilmesi kararlaştırıldı.

İki ilde bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi
Son Güncelleme :

05 Haziran 2021 - 13:08

3130 Okuma

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, sınır ve koordinatları belirtilen alanın “Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Ek Alanı” olarak tespit edilmesine Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu gereğince karar verildi.

İstanbul’da sınır ve koordinatları gösterilen alanların da “Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi” olarak tespit edilmesi uygun bulundu.

Cumhurbaşkanı Kararı ile “Hatay Dağ Ceylanı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası”nın sınırları da değiştirildi.

Bir diğer kararla da Mersin’in Mezitli ilçesi ile Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.