Çin’den Türkiye’de de kullanılan Sinovac aşı ile ilgili son dakika kararı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 04:30

Çin’den Türkiye’de de kullanılan Sinovac aşı ile ilgili son dakika kararı

Gelen son dakika haberine göre Çin, Türkiye’de de kullanılan ve Sinovac şirketi tarafından koronavirüse karşı üretilen “CoronaVac” adlı aşının, 3-17 yaş aralığında kullanımına onay verdi.

Çin’den Türkiye’de de kullanılan Sinovac aşı ile ilgili son dakika kararı
Son Güncelleme :

05 Haziran 2021 - 13:06

2270 Okuma

Dünya genelinde koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında birçok ülkede başlatılan aşılama programlarında aşının uygulandığı yaş grupları genişletiliyor.

Çin’de Sinovac Biotech şirketinin Kovid-19’a karşı ürettiği “CoronaVac” aşısının 3-17 yaş aralığında kullanımına yeşil ışık yakıldı.

Sinovac Biotech CEO’su Yin Weidong yaptığı son dakika açıklamasında, aşının söz konusu yaş aralığındaki çocuklara ne zaman uygulanmaya başlanacağının sağlık yetkililerine bağlı olduğunu ifade etti.

Yin, reşit olmayanların enfeksiyondan sonra ciddi semptom riski daha yüksek olan yaşlılara kıyasla aşılamada daha düşük önceliğe sahip olduğunu vurguladı.

Faz I ve II klinik deneylerinden elde edilen ön sonuçlara göre aşı, 3 ila 17 yaşındaki katılımcılarda bağışıklık oluştururken, çoğunda hafif şekilde yan etkiler görüldü.

Yin ayrıca, iki dozdan sonra 3. dozun uygulandığı Faz II klinik denemesinin de tamamladığını aktardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.