Facebook, Messenger ve Instagram platformları video görüşmelerine çok daha fazla AR efekti ekleyecek. Şirket, düzenlediği sanal F8 Refresh geliştirici konferansında yaptığı açıklamada, sosyal medya ağlarındaki görüntülü sohbetlerde paylaşılan artırılmış gerçeklik efektleri ve oyunlar için daha gelişmiş bir destek sağlayacağını duyurdu.

WhatsApp Business, işletmelerle müşterilerin iletişim kurduğu bir özellik havuzudur. WhatsApp Business’a eklenecek yenilikler mesajlaşmayı kolaylaştıracak.

AR efektleri daha önce Messenger ve Instagram’da mevcuttu. Ancak çok kişili destek ile birlikte, bir sohbet veya oyundaki kişiler ortak efektleri veya deneyimleri paylaşabilecek. Çok kişili AR modları desteği Messenger, Instagram ve Facebook’un Portal cihazlarında çalışacak. Şirket ayrıca, bu hafta Messenger’da AR deneyimlerinin birkaç örneğini yayınlamayı planlıyor.

Facebook şu anda çok kişili artırılmış gerçekliği destekleyen tek şirket değil. Snapchat, Microsoft, Google ve Apple, sanal nesnelerin katmanlarını gerçek zamanlı telefon etkileşimleriyle birleştirmek için kendi uygulamalarını ileriye taşıyor. Ancak, SparkAR geliştirici araçları aracılığıyla Facebook AR çabalarını hızlandırdı. Facebook’un Oculus VR cihazları, sanal gerçekliği bir adım öteye taşıyor. Facebook’un VR ve AR çalışmalara iç içe geçmiş durumda bu da bize ilerleyen zamanda farklı deneyimler sunabilir.

Facebook, Spark AR ile artırılmış gerçeklikte büyük hız kazandı

F8 geliştirici konferansında Facebook, amiral gemisi AR oluşturma yazılımı Spark AR için çeşitli yenilikler duyurdu. Artırılmış gerçeklik hizmeti, F8 2017’de duyurulduğundan bu yana,190 ülkeden 600 bin‘den fazla içerik oluşturucu, Facebook ve Instagram’da 2 milyondan fazla AR efekti yayınladı. Bu da onu Facebook’a göre en büyük mobil AR platformu haline getirdi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Spark AR, platformun en gelişmiş içerik oluşturucuları için bir program başlattı. Spark, içerik oluşturucuların AR etkilerini nasıl iyileştireceklerini öğrenmelerine yardımcı olmak için Facebook’un BluePrint Platformu aracılığıyla bir AR eğitimi sundu.

Spark Partner Network için başvurular bu yaz tekrar açılacak. Şimdilik, içerik oluşturucular ve geliştiriciler, Spark AR Görüntülü Arama Beta aracılığıyla görüntülü arama için efekt oluşturmak için başvurabilir.