Köpekten insana geçebilen Kovid türü tespit edildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:20

Köpekten insana geçebilen Kovid türü tespit edildi

Malezya’da köpekten insana geçebilen ve zatürreye sebep olan yeni bir koronavirüs türü tespit edildi. Virüsün daha önce kedi ve domuzlarda görülen virüsle aynı özelliklere sahip olduğu belirtildi.

Köpekten insana geçebilen Kovid türü tespit edildi
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2021 - 11:21

1660 Okuma

ABD merkezli Klinik Bulaşıcı Hastalıklar dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, Malezya’nın Sarawak eyaletinde 2017-2018’de hastaneye yatırılmış 301 zatürre hastasından alınan burun-mukus örnekleri incelendi.

Örnekleri incelenen hastalardan çoğunluğu 5 yaşın altında olmak üzere 8’inde, köpeklerde görülen yeni bir koronavirüs türüne rastlandığı kaydedildi.

KEDİ VE DOMUZLARDAKİ İLE AYNI ÖZELLİĞE SAHİP

Yeni koronavirüs türüne “CCoV-HuPn-2018” adını veren bilim insanları, bu virüsün daha önce kedi ve domuzlarda görülen virüsle aynı özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Virüsün insandan insana bulaşıp bulaşmadığını netleştirmek üzere ileri araştırmaların sürdüğü vurgulandı.

İNSANDA NEDEN OLAN 8’İNCİ TÜR

İnsandan insana bulaşıcılığı onaylanırsa bu virüsün, şimdiye kadar keşfedilen ve insanda hastalığa neden olan 8’inci koronavirüs olacağı açıklandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.