DSÖ’den kritik açıklama: Daha ölümcül olacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 08:43

DSÖ’den kritik açıklama: Daha ölümcül olacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 salgınının 2021 yılının 2020’ye göre “Çok daha ölümcül” geçeceğini söyledi.

DSÖ’den kritik açıklama: Daha ölümcül olacak
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2021 - 19:09

1460 Okuma

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu salgının ikinci yılının ilkinden çok daha ölümcül olacağına inanıyoruz” dedi.

DSÖ’nün en güncel verilerine göre; dünya genelinde 3 milyon 339 binden fazla insan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Ghebreyesus, Hindistan’da yaşanan salgının ikinci dalgasının “ciddi derecede endişe verici” olduğunu belirterek, Hindistan’ın birçok eyaletinde “tedirgin edici derecede yeni vaka, hastaneye yatma ve ölüm” kaydedildiğini belirtti. Ghebreyesus, DSÖ olarak Hindistan’a oksijen tüpü, sahra hastaneleri için çadır, maske ve tıbbi araç gereç gönderdiklerini söyledi.

DSÖ verilerine göre Hindistan’da bugüne kadar koronavirüse yakalanan insan sayısı 24 milyonu aşarken, en az 262 bin kişi de hayatını bu hastalıktan kaybetti. Cuma günkü verilere göre, son 24 saat içinde koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 4 binden fazla olarak açıklandı. Hindistan’da ölüm sayıları son 3 gündür üst üste 4 binin üzerinde seyrediyor.

Acil durumun sadece Hindistan için geçerli olmadığını da söyleyen Ghebreyesus, aralarında Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Kamboçya, Tayland ve Mısır’ın olduğu ülkelerin de yüksek vaka ve hastaneye yatma sayılarıyla mücadele ettiğini söyledi. Ghebreyesus ayrıca kıta Amerikasında da vakaların yüksek olduğunu söyledi ve geçen hafta içerisinde koronavirüs kaynaklı ölümlerin yüzde 40’ının Kuzey, Orta ve Güney Amerika’da kaydedildiğini bildirdi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus ayrıca çocuklara aşı yapmayı planlayan ülkelere bir çağrıda bulunarak, çocuklara yapılacak aşıları COVAX programı kapsamında bağışlamalarını istedi. Ghebreyesus online olarak düzenlenen toplantıda, “Bazı ülkelerin çocuklarını ve ergenlerini neden aşılamak istediklerini anlıyorum ancak şu anda bunu yeniden düşünmelerini ve onun yerine aşıları COVAX’e bağışlamalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.