RUSYA, SPUTNİK V AŞISININ ÜRETİMİNDE ÇİN’LE İŞBİRLİĞİ YAPACAK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 20:10

RUSYA, SPUTNİK V AŞISININ ÜRETİMİNDE ÇİN’LE İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), koronaya karşı Sputnik V aşısının 260 milyondan fazla dozunun üretimi için üç Çinli ilaç firmasıyla anlaşma imzaladı.

RUSYA, SPUTNİK V AŞISININ ÜRETİMİNDE ÇİN’LE İŞBİRLİĞİ YAPACAK
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2021 - 16:10

2610 Okuma

İlk sözleşme, bu ay başlaması planlanan, Sputnik V aşısının 60 milyondan fazla dozunun üretimi için 29 Mart’ta Çin’in Shenzhen Yuanxing Gen Teknolojisi Limited Şirketi ile imzalandı.

1 Nisan’da imzalanan diğer anlaşma, ilaç alanında önemli bir lider olan Tibet Rhodiola Farmasötik Holding’in bağlı ortaklığı TopRidge İlaç ile yıllık 100 milyonu aşkın dozun üretimi için yapıldı.

En son anlaşma 19 Nisan’da, 100 milyonun üzerinde dozun üretimi konusunda Çin’in önde gelen biyofarmasötik ilaç üreticisi Hualan Biyolojik Mühendislik Anonim Şirketi’nin bir iştirakiyle yapıldı.

Bu üç anlaşmanın toplamda 260 milyondan fazla doz aşının üretimine ilişkin olduğu açıklayan RDIF’e göre, üretilen aşılar tedariki kolaylaştıracak ve tüm dünyada 130 milyonun üzerinde kişinin tamamen aşılanması için yeterli olacak.

Çin’le olan işbirliğinin önemli ölçüde “üretim kapasitelerinin artmasına yardımcı olacağını” vurgulayan RDIF CEO’su Kirill Dmitriyev, Çin’in bu alanda Rusya’nın kilit ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Dmitriyev, “Çin, Sputnik V’nin önemli üretim merkezlerinin biri ve Rus aşısına talepteki artışı karşılamak için yerel üreticilerle ortaklık kapsamını genişletmeye hazırız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.