20’Lİ YAŞLAR AKIMI KONUSUNDA UYARI GELDİ! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 14:24

20’Lİ YAŞLAR AKIMI KONUSUNDA UYARI GELDİ!

20’Lİ YAŞLAR AKIMI KONUSUNDA UYARI GELDİ!
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2021 - 8:26

1610 Okuma
Sosyal medya akımları sık sık karşımıza çıkıyor. Kimi zaman belirli bir konuya dikkat çekmek için kullanılan bu akımlar, kimi zamansa herhangi bir amaca hizmet etmeden eğlencesine yapılıyor. Ancak “challenge” adı verilen bu meydan okumalar düşündüğümüz kadar masum olmayabilir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından son günlerde popüler olan ‘20’li yaşlar challenge‘ akımı için önemli uyarılarda bulundu.

Bakan Yardımcısı Sayan: Mümkün olduğunca dikkatli olmalıyız

Twitter’dan bazı açıklamalar yapan Sayan, kişisel verileri ve yüz ifadelerini kopyalayan bu tür akımların görsel veri işleme alanına zemin hazırladığını ifade etti. ‘Mümkün olduğunca dikkatli olmalıyız‘ mesajını paylaşan Bakan Yardımcısı, “Yapay zeka teknolojilerinin çözmeye çalıştığı sorunlardan biri de yaşlanmanın oluşturduğu yüzdeki değişikliklere karşı direnç kazandırmak. Kişinin şimdiki haliyle eski halinin değişiminden, yapay zeka algoritmalarını besleyecek istatistiki veriler oluşturuluyor. dedi.

 

Toplanan hassas bilginin nasıl korunduğunu bilmediğimizi de söyleyen Sayan, “yeterli güvenliğe sahip olup olmadığı tam bir kara kutu.” ifadesini kullandı. Bakan Yardımcısı, insanlardan sosyal medyada paylaştıkları bilgiler konusunda daha hassas ve dikkatli olmalarını istedi.

Ömer Fatih Sayan Kimdir?

Şu anda Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı  görevini yürüten Ömer Fatih Sayan, aslında bu tarz konularda oldukça bilgili. İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu olan Sayan, Avrupa Birliği Elektronik Düzenleyici Kurumlar Teşkilatı, Yapay Zeka Türkiye Konferansı, USOM Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi gibi kurumlarda göre aldı. Kendisi aynı zamanda Ağustos 2015 tarihinden Temmuz 2018’e kadar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı olarak görev yapmıştır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.