FACEBOOK’U KENDİ SİLAHIYLA VURAN SİGNAL’E YASAK ŞOKU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 12:17

FACEBOOK’U KENDİ SİLAHIYLA VURAN SİGNAL’E YASAK ŞOKU

FACEBOOK’U KENDİ SİLAHIYLA VURAN SİGNAL’E YASAK ŞOKU
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2021 - 8:56

2240 Okuma

Signal’e yasak şoku

Kullandığımız akıllı telefondan mesajlaşma uygulamasına kadar neredeyse her dijital ürün, verilerimizi topluyor. Google ve Facebook gibi şirketler, ilgi alanlarımızı ve ihtiyaçlarımızı öğrenerek buna yönelik reklamlar karşımıza çıkarıyor. İlk bakışta masum gibi görünen bu olay, yanlış ellerde ülkelerin siyasi seçimlerini bile etkileyebiliyor. Bu duruma dikkat çekmek isteyen Signal, geçtiğimiz günlerde bir Facebook reklamı verdi.

Facebook, Signal reklamlarını engelledi

Her şey geçtiğimiz salı günü yayınlanan Signal reklamıyla başladı. Facebook‘ta yayınlanan reklam, normalden farklı olarak tanıtım değil bilinçlendirmeyi amaçlıyordu. Gizliliğe önem vermesiyle dikkat çeken Signal reklamında, ” Bu reklamı görüntülüyorsun çünkü sen “yeni evlenmiş bir pilates eğitmenisin ve çizgi filmlere bayılıyorsun.” gibi ifadelere yer veriyor.

Signal

Signal tarafından Facebook’ta yayınlanan reklamlardan biri

Oldukça kısıtlı bir kitleye hitap eden reklam, Facebook‘un hayatınız hakkında ne kadar çok şey bildiğini ve ne kadar spesifik hedeflere sahip olabileceğini gösteriyor. Güncel olarak kullandığımız WhatsApp ve Instagram gibi pek çok uygulamanın sahibi olan sosyal medya devi, özel hayatınızı, finansal durumunuzu, ne tarz müziklerden hoşlandığınızı ve en yakın arkadaşınızın kim olduğunu biliyor. Bu bilgileri bir araya getiren şirket, eşinin adı Ahmet olan ve sanat tarihi diploması sahibi kişileri hedef alacak kadar spesifik reklamlar oluşturabiliyor.

Bu hedeflemelerden yararlanan Signal, yayınladığı reklamlar ile amacına ulaşıp dikkat çekmeyi başardı. Ancak Facebook’un da dikkatini çeken mesajlaşma uygulaması platformdan engel yedi. Bundan sonra Signal tarafından paylaşılan hiçbir reklam, platformda yer alamayacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.