TAKSİM’E ÇIKMAYA ÇALIŞTILAR… İSTANBUL VALİLİĞİ: 212 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 14:56

TAKSİM’E ÇIKMAYA ÇALIŞTILAR… İSTANBUL VALİLİĞİ: 212 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

TAKSİM’E ÇIKMAYA ÇALIŞTILAR… İSTANBUL VALİLİĞİ: 212 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2021 - 15:47

1290 Okuma

İstanbul Valiliği duyurdu: Taksim’e yürümek isteyen 212 kişi gözaltına alındı

Tam kapanma dönemine denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim’de polis tarafından özel güvenlik önlemleri alındı. Önlemlere rağmen Taksim Meydanı’na yürümek isteyen eylemcilere polis tarafından müdahale edildi. Mecidiyeköy ve Tarlabaşı’nda gözaltılar oldu. İstanbul Valiliği, Taksim’e çıkmaya çalışan 212 kişinin gözaltına alındığını ve haklarında adli işlem başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Valiliği duyurdu: Taksime yürümek isteyen 212 kişi gözaltına alındı
Taksim’e yürümek isteyen 212 kişi gözaltına alındı.
1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Taksim Meydanı’nda bulunan Cumhuriyet Anıtı ile Gezi Parkı polis barikatlarıyla çevrelendi ve anıtın bulunduğu alan yaya trafiğine kapatıldı. Park ve çevresinde polis ekiplerine ait gözetim ve nöbet noktaları oluşturuldu. Çevik kuvvet ekipleri meydan ve çevresine konuşlandırıldı.

 

Metro istasyonları kapatıldı

Bunun yanı sıra meydan ve çevresi K-9 bomba arama köpekleri tarafından kontrol edildi. Öte yandan M2 Yenikapı-Hacıosman metro istasyonunun Taksim, Şişhane ve Osmanbey istasyonları kapatıldı.

 

İlk olarak Mecidiyeköy’de toplanan bir grup Taksim’e yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Gruptaki yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.