MASKE ÜRETİCİLERİNDEN BAZILARI HALK SAĞLIĞI İLE OYNUYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 21:07

MASKE ÜRETİCİLERİNDEN BAZILARI HALK SAĞLIĞI İLE OYNUYOR

Salgın döneminde fırsatçılar standartlara uymayan ve koruyuculuk taşımayan maskeleri piyasaya sürerken Maske Üreticileri Derneği’nden açıklama geldi.

MASKE ÜRETİCİLERİNDEN BAZILARI HALK SAĞLIĞI İLE OYNUYOR
Son Güncelleme :

30 Nisan 2021 - 11:12

1920 Okuma

Maske Üreticileri Derneği’nden Dr. Av. Ahmet Keşli, maske fırsatçılarının önüne geçilmesi adına önemli açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şu anda Türkiye, gövde makinasında hijyenik olmayan ortamda ve sırf ucuz olduğu için kullanılan ve fakat koruma sağlamayan tekstil kumaşlarından üretilmiş koruyuculuğu olmayan maskeler çöplüğü oldu.

ÇÖPLÜK ÜRÜNLERİ ÖZEL SEKTÖRE SATIYORLAR

Özellikle birkaç firmanın (ismini vermiyorum) avrupa gümrüklerinden geçeceğini sanarak Avrupalı müşterileri dolandırmak için ürettiği ancak gümrüklerde kontrol edilince koruyuculuğu olmadığı için iade edilmiş on milyonlarca çöplük ürün Türkiye’ye iade geldi. Piyasada bir kısım simsarlar bu çöplük ürünleri DMO ve özel sektöre satıyor.

İMHA EDİLMESİ ŞARTTIR

Bakanlık, halk sağlığını korumak için, insan sağlığı açısından koruyucu olmadığı (standartlara uygun olmadığı) için Avrupa’dan iade edilen ürünlere gümrükte el koyup imha etmesi şarttır.

Bu yolla, bu korumasız malları DMO’ya verip sağlık personeli başta olmak üzere, DMO malzemelerini kullanan kamu personelinin sağlığı korunacaktır. Ayrıca koruyuculuğu bulunmayan bu malların tüketiciye satılması önlenerek halk sağlığının korunması lazımdır.

Ayrıca, standartlara uygun üretim yapmayan firmalar bu kalitesiz ürünleri üretip üzerine FFP2 (CE 2163/2841) yazdığı halde bu standartta üretim yapmamaktadır. Bu firmalar da sıkı denetime tabi tutularak ceza davası açmak lazımdır. Ayrıca Bakanlık bu şirketlerin ve kişilerin işletmesini de kapatması lazımdır.

Bizler hükümetimizi bu ve benzeri konularda doğru bilgilendirmek ve halkımızın sağlığının korunmasına yardımcı olmak için Maske Üreticileri Derneği olarak faaliyette bulunmak için girişimlere başlamış bulunmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.