INSTAGRAM’DA MESAJLARA YENİ ÖZELLİK GELİYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 19:14

INSTAGRAM’DA MESAJLARA YENİ ÖZELLİK GELİYOR

Milyarlarca kullanıcıya ulaşan Instagram, kötü söz ve hakaret içeren mesajları filtreleyerek engelleyecek bir araç geliştirdi.

INSTAGRAM’DA  MESAJLARA YENİ ÖZELLİK GELİYOR
Son Güncelleme :

21 Nisan 2021 - 15:06

2210 Okuma

Instagram’da genellikle yüksek takipçiye sahip kişiler kötü söz veya hakaret içerikli mesajlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Kötü niyetli kişiler genellikle sahte hesaplarla sosyal medya üzerinden hakaretler edebiliyor.

Instagram, geçte olsa yeni aracını duyurdu. Bu araç, çok sayıda istenmeyen ya da hakaret içeren mesajın önüne geçecek.

SİBER ZORBALIĞA KARŞI GELİŞTİRİLDİ

Bugün duyurulan mesaj istekleri filtresi; uygulamanın ”gizli kelimeler” adı verilen yeni bir bölümünde açılıp kapanacak. Bu özellik açık olduğu sürece rahatsız edici mesajlar ayrı bir klasöre gönderilecek. Gizlice filtrelenen bu mesajlar, kullanıcı tarafından dilediği zaman görüntülenecek. Örneğin kullanıcı mesaja dokunduğunda onu okurken, ayrıca silme veya bildirme işlemlerini de gerçekleştirecek.

Şirket uygulamaya eklediği bu özellik için ”ayrımcılık ve zorbalıkla mücadele örgütleriyle” birlikte çalıştığını ifade etti. Ortaklaşa yapılan bu çalışmayla, kullanıcıların hakaret ya da benzer sözleri içeren mesajlar alması otomatik olarak engellenecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.