HACKERLAR FİDYE İÇİN APPLE’A 10 GÜN SÜRE VERDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 13:58

HACKERLAR FİDYE İÇİN APPLE’A 10 GÜN SÜRE VERDİ

HACKERLAR FİDYE İÇİN APPLE’A 10 GÜN SÜRE VERDİ
Son Güncelleme :

21 Nisan 2021 - 18:45

2150 Okuma
REvil adlı bir fidye yazılımı grubu Apple, Dell, HPE, Lenovo, Cisco, Microsoft ve daha birçok üst düzey teknoloji firmasına ait yüklü miktarda veriye eriştiğini iddia ediyor. Ele geçirdikleri bu veriler için şirketlerden rekor miktarda para istiyor.

Çalınan Apple verileri için 50 milyon dolar isteniyor

REvil grubu veri hırsızlığı yaparak fidye taleplerini sürdürüyor. Bilgisayar korsanları, Apple’ın dün akşamki Spring Loaded etkinliğinden önce alınan verilerin bir kısmını sızdırdı. Sızan bu bilgiler için 50 milyon dolar isteyerek bir rekora imza atmaya çalışıyor.

Apple MacBook veri sızıntısıThe Record tarafından yayınlanan sızıntıya göre söz konusu fidye yazılımı ekibi, elde ettiği belgeleri teknoloji firması Quanta Computer‘dan alıyor.. Dizüstü bilgisayarlar ve teknolojik cihazlar üreten Tayvan merkezli firma, gigabaytlarca kişisel veriyi ele geçirdiğini öne sürüyor.

Birçok ürünün detayları açığa çıktı

Fidye grubu Apple Watch, MacBook Air, MacBook Pro ve Lenovo ThinkPad Z60m dahil olmak üzere birçok ürün hakkında veri topladığını söyledi. Her gün daha fazla dosyanın açığa çıkacağı konusunda da tehditlerde bulundu. Ayrıca Apple’ın fidyeyi 1 Mayıs’a kadar ödemesini talep etti.

Apple MacBook veri sızıntısıSızdırılan dosyaların bir dizüstü bilgisayar için şemalar içerdiği ileri sürülüyor. Ancak ele geçirilen verilerin gerçekten iddia edildiği gibi şirket için hassas değerler taşıyıp taşımadığı bilinmiyor. Bu kadar geniş çaplı bir veri sızıntısının hangi bilgileri içerdiği şimdiki aşamada belli değil.

Acer’dan da fidyeyi istediler

The Record tarafından paylaşılan bir diğer rapora göre REvil’in 50 milyon dolarlık fidye talebi, geçen ay Acer’dan istendiği miktar ile aynı. Ancak bu olayla ilgili iki taraftan da herhangi bir takip işlemi başlatılmadı. Acer bu durumun üstünü kapatmayı seçti.

Teknolojinin günden güne gelişmesi ve ilerlemesi nedeniyle bu tarz veri sızıntıları artmaya başladı. Çeşitli fidye yazılımı grupları ele geçirdiği veriler ile yüklü miktarda para talep ediyor. Bu durumdan hem teknoloji firmaları hem de kullanıcı grupları zarar görüyor.

Shiftdelete.net

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.