ÇUKURCA’DA PKK’YA DARBE: ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 00:05

ÇUKURCA’DA PKK’YA DARBE: ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik 637 personelle düzenlenen ‘Eren-9 Kazan-2’ operasyonunda mühimmat ve patlayıcılar ele geçirildi.

ÇUKURCA’DA PKK’YA DARBE: ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Son Güncelleme :

18 Nisan 2021 - 8:22

2300 Okuma

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik 14 Nisan’da “Eren-9 Kazan-2” operasyonu başlatıldı.

Çukurca ilçesi Kazan Vadisi’nde 49 timden oluşan ve 637 personelle düzenlenen operasyonda 14 antitank roketatar mühimmatı, 7 60’lık havan mühimmatı, 7 roketatar sevk fişeği, 6 el yapımı patlayıcı, RPG-7 roketatar silahı, 2 savunma tipi el bombası, 500 biksi mühimmatı, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, güneş paneli, 2 telsiz, uzaktan kumanda, 24 pil, 185 metre kablo, işaret fişeği, termal şemsiye, çok sayıda el yapımı patlayıcı ateşleme malzemesi, elektrikli fünye, yaşam malzemesi, ağrı kesici ve tıbbi ilaçlar bulundu.

Bölgede operasyon sürüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.