WHATSAPP CEO’SU APPLE’I ÇOK SERT ELEŞTİRDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 12:41

WHATSAPP CEO’SU APPLE’I ÇOK SERT ELEŞTİRDİ

WhatsApp CEO’su Will Catchcart, Apple’ın iMessage uygulamasıyla rekabet etmenin zorluklarını dile getirirken üçüncü taraf uygulamalara haksızlık edildiğini söyledi. Ayrıca Apple’ın rekabeti zorlaştıran kurallarını detaylarıyla anlattı.

WHATSAPP CEO’SU APPLE’I ÇOK SERT ELEŞTİRDİ
Son Güncelleme :

15 Mart 2021 - 17:17

2220 Okuma

Bir podcast programına konuk olan Cathcart, Apple ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. CEO, WhatsApp’ın gizlilik politikalarını açık bir şekilde kullanıcılara gönderdiğini ancak iMessage‘ın bunu gerçekleştirmediğini şu cümleler ile aktardı:

“İndirdiğinizde iMessage için bir gizlilik uyarısı görmüyorsunuz. Çünkü iMessage’ı indirmiyorsunuz. Telefonunuz başladığınızda zaten otomatik olarak indirilmiş oluyor. Biz bunu eleştiriyoruz.”

Instagram Reels videoları WhatsApp’a geliyor

Telegram yeni güncellemeyle WhatsApp’tan daha yetenekli hale geldi

BiP dijital göçün kazananı oldu! İndirme sayısı Türkiye nüfusuna yaklaştı

WhatsApp bir süredir başta Hindistan olmak üzere bazı kısıtlı bölgelerde doğrudan para gönderme sistemini test ediyor. Bunun için gizlilik politikasında kapsayıcı bir madde yer aldığını dile getiren Will Cathcart, Apple’ın bunu yapmadığını açıkladı. iMessage ile para göndermek mümkün ancak WhatsApp CEO’su, Apple’ı bunu gizlilik etiketlerinde yayınlamadığını söyledi.

APPLE ANDROID UYGULAMALARINI YETERİNCE DESTEKLEMİYOR

Programda rakiplerine karşı yoğun eleştiriler kaydeden WhatsApp CEO’su Cathcart, Apple’ı insanların Android telefon kullanmasını istememekle suçladı. Bu yüzden şirketin WhatsApp’a ve benzeri uygulamalara da karşı bir tavır sergilediklerini ifade ediyor. Zira Cathcart’a göre bu durum Apple için stratejik bir çıkar arz ediyor.

Günlük hayatında Android bir akıllı telefon kullandığını dile getiren Will Cathcart, Apple ekosisteminde Android’e ait uygulamaların yeterince desteklenmediğini vurguluyor:

“Ben bir Android telefon kullanıyorum. Zaten WhatsApp’ın kullanıcı tabanına bakarsanız, daha çok Android ağırlığındayız. Ayrıca bir iPad kullanıyorum. iPhone’ları uzun yıllar kullandım, ancak ben bir ürünü gerçekten çoğu insanın kullandığı şekilde kullanmak istiyorum. Bu yüzden Android’e geçtim. Biz ürünlerimizi her iki işletim sistemi için de geliştiriyoruz ve herkesi anlamaya çalışıyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.