SON DAKİKA HABERİ: İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE RENK KIRMIZIYA MI DÖNECEK? | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:13

SON DAKİKA HABERİ: İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE RENK KIRMIZIYA MI DÖNECEK?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınacak yeni kararlar bugün kabine toplantısı sonrası son dakika haberi olarak açıklanacak. Vatandaşın merak ettiği “İstanbul, Ankara ve İzmir’de şehirlerin rengi turuncudan kırmızıya dönecek mi?” sorusu da yanıt bulacak. Uzmanlar özellikle İstanbul’da renk kırmızıya dönmese bile farklı bir yöntem uygulanabileceğine dikkat çekiyor.

SON DAKİKA HABERİ: İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE RENK KIRMIZIYA MI DÖNECEK?
Son Güncelleme :

15 Mart 2021 - 11:37

2320 Okuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün Beştepe’de gerçekleştirilecek. Kabinenin gündemi koronavirüs tedbirleri.
Turuncu renkte olan İstanbul ve İzmir için farklı formül arayışları var.
Vaka sayısı artarsa kafe ve restoranlara yeni kısıtlama gelebilir.
Şehirlerin rengi turuncudan kırmızıya dönerse yüz yüze eğitim de iptal edilebilir.
Haritada renk kırmızıya dönerse 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gençlere kısıtlama gelecek.

.

BEŞTEPE’DE KARAR GÜNÜ

14 MART VAKA SAYISI 

KIRMIZI LİSTEDEKİ İLDE EV ZİYARETLERİNE YASAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün Beştepe’de gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündem maddesi yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele olacak. İllerdeki vaka artışı gözden geçirilecek. Bugün alınacak karar ile İstanbul’da renk kırmızıya dönecek mi, kafe ve restoranlar tekrar kapanacak mı? belli olmuş olacak.

VAKA SAYISI ARTARSA HAFTASONU TAMAMEN KAPANABİLİR

Haritalandırmada illerin maviden kırmızıya dönmesi halinde, hafta sonu 2 gün dışarıda olmak yerine 1 gün dışarıda olunabilecek. Ya da o il kendi özelinde vaka sayısı çok artarsa, hafta sonu tamamen İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kapanabilir.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE DURUM KRİTİK

Kademeli normalleşme sürecinde iller 4 ayrı gruba ayrıldı. İstanbul ve İzmir turuncu kategoride yüksek risk grubunda, Ankara ise sarı kategoride orta risk grubunda yer alıyor. Alınan bilgilere göre İstanbul ve İzmir’de turuncu olan renk kırmızıya dönebilir. İstanbul özelinde ise farklı bir formül de aranabilir. Çünkü İstanbul’da özellikle kafe ve restoranlarda yüzde 50 kapasite kuralına uyulmadığı görüldü.

HARİTA KIRMIZIYA DÖNERSE NELER OLACAK?

İstanbul ve İzmir’de haritanın rengi kırmızıya, Ankara’da turuncuya çevrilip tedbirleri artırmak. İstanbul, Ankara ve İzmir’de haritanın rengi değişmese bile cumartesi günü de kısıtlama uygulamak. Kafe ve restoran tarzı yerlere tekrar kapanma uygulamak. Yüz yüze eğitimi iptal etmek. Haritada renk kırmızıya dönerse 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gençlere kısıtlama gelecek.

Restoran ve kafelerde saat kısıtlaması var, kapasite kısıtlaması var. Kırmızıya dönüldüğü takdirde buradaki işletmelere baktığımızda buraların kapanması söz konusu olacak. Hafta sonları da yine aynı şekilde bir kapanma söz konusu olursa, yine vatandaş sosyalleşmekten geri kalacak ve yine işletmeler zor durumlar yaşayabilir.

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Renk turuncu ve kırmızıya dönerse yani yüksek ve çok yüksek riskli olursa, bu sefer bu illerimizde liselerdeki yüz yüze eğitim kapanabilir. Eğitimde yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve bir an önce açmak gerektiğine sürekli vurgu yapılıyordu.

MEB okullar tekrar kapanacak mı 2021?

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINA KISITLAMA

İlerimiz yine turuncu ve kırmızıya dönerlerse bu sefer 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gençlere kısıtlama gelecek.

HABER7.COM

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.