SÜRPRİZ GELİŞME: TÜRK İHA’LARINA KARŞI SÜRPRİZ İSRAİL HAMLESİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 05:09

SÜRPRİZ GELİŞME: TÜRK İHA’LARINA KARŞI SÜRPRİZ İSRAİL HAMLESİ

Türkiye’nin yerli ve milli olarak ürettiği Bayraktar TB2 İHA ve SİHA’sı Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya’da savaş stratejilerini değiştirmesi Yunanistan’ı da harekete geçirdi. Atina yönetimi, İsrail’den 3 yıllığına kiraladığı 2 adet Heron Mk2 tipi İHA’yı, nisan ayında teslim alacak. Yunanistan, gelen İHA’ları Ege’deki İskiri (Skiros) Adası’na konuşlandıracak.

SÜRPRİZ GELİŞME: TÜRK İHA’LARINA KARŞI SÜRPRİZ İSRAİL HAMLESİ
Son Güncelleme :

12 Mart 2021 - 14:29

2420 Okuma

Yunan personelin, yaklaşık 40 milyon Euro’ya kiralanan 2 adet İHA ile ilgili İsrail’deki eğitimi tamamlandı. Heron Mk2’ler 10 bin metrenin üzerinde uçabiliyor, 45 saat havada kalabiliyor. Faaliyet menzili ise yaklaşık 350 kilometre. Yunanistan’da halen, Larisa üssünde konuşlanan, eski model (1982 ve 2005) Yunan yapımı, toplam 6 adet Pegasus ile 2002’de Fransa’dan satın alınan 8 adet Sperwer tipi performansları sınırlı İHA’lar bulunuyor.

Rus askeri uzman açıkladı: Bize Türk SİHA’larıyla saldıracaklar

TÜRK İHA’LARINA KARŞI

Yunanistan’ın İsrail’den yeni model İHA kiralaması, Türk İHA’larının 2 yıldan beri Ege, Akdeniz ve Meriç semalarında uçarak, keşif ve gözetleme faaliyetlerinde bulunması üzerine kararlaştırıldı. Yunanistan bu süreçte, Ege’de Türk İHA’larının tespiti için F-16 savaş uçaklarını havalandırmak zorunda kalırken, bu da Atina için büyük maddi külfete neden oluyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.