PKK’YA ‘EREN OPERASYONU’ DARBESİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 03:09

PKK’YA ‘EREN OPERASYONU’ DARBESİ

Şırnak’ta PKK’ya yönelik düzenlenen “Eren Operasyonu”nda örgüte ait çok sayıda silah, mühimmat ve patlamaya hazır el yapımı patlayıcı ele geçirildiği bildirildi.

PKK’YA ‘EREN OPERASYONU’ DARBESİ
Son Güncelleme :

11 Mart 2021 - 16:37

3670 Okuma

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekât ve Güvenlik Korucuları tarafından Silopi İlçesi kırsalında, 09 Mart 2021 tarihinde “EREN 10 Şehit Jandarma Teğmen Şafak Evran Operasyonu” gerçekleştirildi.

Söz konusu operasyonda terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve mağaralar tespit edilerek kontrol edildi ve arazide yapılan aramalarda gizlenmiş vaziyette;

(2) adet RPG-7 Roketatar,
(1) adet AK-47 Kalaşnikov P.Tf.,
(61) adet el bombası,
(107) adet elektrikli fünye,
(5) adet EYP anahtar sistemi,
(18) adet hazırlanmış EYP düzeneği,
(50) m. infilaklı fitil,
(4) kg. patlayıcı madde,
(23.450) adet çeşitli çapta fişek ele geçirildi.

Ayrıca köy yolu üzerine döşenmiş patlamaya hazır 2 adet el yapımı patlayıcı (EYP) bulunarak yerinde imha edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.