YANLIŞ TWEET’E PİŞMANLIK AYARI: GERİ AL ÖZELLİĞİ GELİYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 03:35

YANLIŞ TWEET’E PİŞMANLIK AYARI: GERİ AL ÖZELLİĞİ GELİYOR

YANLIŞ TWEET’E PİŞMANLIK AYARI: GERİ AL ÖZELLİĞİ GELİYOR
Son Güncelleme :

06 Mart 2021 - 8:54

2540 Okuma

Twitter’da kimi zaman yazım yanlışı veya başka bir sebepten dolayı tweet düzenleme ihtiyacı hissedebiliyoruz. Düzenleme özelliği, çoğu sosyal medya platformunda olmasına rağmen, Twitter’da bulunmuyor. Kullanıcılar bu duruma binlerce kez tepki göstermiş olsalar da Twitter’ın direncini kıramamışlardı.

Sosyal medya şirketi, nispeten de olsa bu ısrarından vazgeçti. Tersine mühendislik yöntemiyle Twitter’ı inceleyen yazılım geliştiricisi Jane Manchun Wong, platforma “Tweeti Geri Al” özelliği geleceğini söyledi. Wong’un açıklamasına göre, özelliğin test aşamaları sürüyor. Twitter’ın, özelliği etkinleştireceğine ilişkin ise net bir bilgi yok.

Twitter, tweeti geri alma özelliğini test ediyor

Jane Manchun Wong, Twitter’ın yeni özelliğinin nasıl çalıştığını paylaştığı bir videoda gösterdi. Videoda “Tweet i Geri Al” özelliğinin paylaşım yaptığımız zaman karşımıza bildirim olarak çıkacağını görüyoruz. Birkaç saniye boyunca ekranda gözükecek olan bildirim penceresine geriye doğru sayan bir zamanlayıcının eşlik ediyor.

Gönderdiğiniz tweeti geri almak istediğinizde, zamanlayıcı dolmadan önce ekrandaki “Geri Al” düğmesine dokunmanız gerekiyor. Ancak zamanlayıcının süresi kısa olduğu için, hızlı hareket etmeniz gerekecek. Eğer zamanlayıcı dolmadan önce “Geri Al” düğmesine basabilirseniz, gönderdiğiniz tweet hiç kimse görmeden silinecek. Yani tweeti paylaşmamış olacaksınız.

Twitter, tweet düzenleme özelliğini neden getirmiyor?

Twitter CEO’su Jack Dorsey, geçtiğimiz yıllarda basına bir demeç vermişti. Twitter’ın çalışma mantığıyla ilgili bilgiler paylaşan Dorsey, tweet düzenleme özelliğini neden getirmedikleriyle alakalı şunları söyledi:

“İlk etapta düzenleme yapmamamızın nedeni, SMS üzerine kurulu olmamız, kısa mesajlar üzerine inşa edilmiş olmamızdır. Bir kısa mesaj gönderdikten sonra geri alamazsınız. Dolayısıyla, bir tweet gönderdiğinizde de onu geri alamazsınız. Bu yüzden belki göndermede 5 ila 30 saniyelik bir gecikme uygulayabiliriz. Böylelikle, pencerede düzenleyebilirsiniz.”

shiftdelete.net

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.