GOOGLE ÖZLEM TÜRECİ’Yİ GELECEĞİN ‘LİDER KADINI’ SEÇTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 01:37

GOOGLE ÖZLEM TÜRECİ’Yİ GELECEĞİN ‘LİDER KADINI’ SEÇTİ

GOOGLE ÖZLEM TÜRECİ’Yİ GELECEĞİN ‘LİDER KADINI’ SEÇTİ
Son Güncelleme :

03 Mart 2021 - 18:03

1490 Okuma

Google, Kadınlar Günü münasebetiyle hazırladığı videoda Özlem Türeci için “COVID-19 aşısının arkasındaki kadın” ifadelerini kullandı. 

“Tarihe yön veren, öncülük eden ve geleceğin liderleri kadınların hikayeleri” temalı videoda, geçmişten günümüze tarihin tozlu sayfalarında iz bırakan kadınların hikayelerine yer veren Google; Nobel Ödülü’nü kazanan ilk kadından, Everest Dağı’na tırmanan ilk kadına kadar, çeşitli alanlarda tarihe adını yazdırmayı başaran kadınların hikayelerinden bahsetti.

Google hazırladığı videoda, Alman BioNTech şirketinin kurucu ortağı Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e yer vermeyi de unutmadı. Google, Türeci ile alakalı verdiği bilgilerde şunları söyledi; “Hayat kurtaran aşılardan teknolojik yeniliklere, kadınlar 2020’nin en etkili gelişmelerinde kilit rol oynadı. Pfizer ile iş birliği yaparak ABD’nin izin verdiği ilk COVID-19 aşısını geliştirmeyi başaran Alman BioNTech şirketinin kurucu ortağı Türeci, tüm dünyada manşetlerde yer aldı.”

Özlem Türeci ve Uğur Şahin kimdir?

Prof. Dr. Özlem Türeci ve eşi Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman ilaç şirketi BioNTech’in kurucu ortaklarıdır. Türeci ve Şahin yöntemindeki BioNTech, ABD menşeili ilaç şirketi Pfizer ile iş birliği yaptı. Dünyayı etkisi altına alan COVID-19’a karşı %95 etkili ilk aşıyı geliştirerek, dünya toplumuna umut oldu.

Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen COVID-19 aşısı, dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanımaya başlandı. Başta ABD olmak üzere Avrupa ve Birleşik Krallık, Pfizer-BioNTech aşısını uygulamaya başladı. Bu arada Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Almanya menşeili Der Spiegel dergisine de kapak olmuştu. Ek olarak ABD menşeili ünlü haber dergisi TIME da Türeci ve Şahin’i kapağında konuk etmişti.

shiftdelete.net

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.