İPHONE DESTEKLİ KORONAVİRÜS TESTİ ONAY BEKLİYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 08:41

İPHONE DESTEKLİ KORONAVİRÜS TESTİ ONAY BEKLİYOR

Bir sağlık firması tarafından üretilen iPhone destekli koronavirüs test kiti, satışa sunulmayı bekliyor. Sonuçları iPhone uygulamasında gösteren ve evde uygulanabilen test kiti FDA’dan onay aldıktan sonra piyasaya sürülecek.

İPHONE DESTEKLİ KORONAVİRÜS TESTİ ONAY BEKLİYOR
Son Güncelleme :

22 Şubat 2021 - 13:30

1940 Okuma

Kroger Health şirketi, testi çevrimiçi satın almanın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 2200 eczane ve 220 kliniği de satın almaya hazır hale getirmeyi planlıyor.

EUA‘nın test kitini onaylaması halinde perakendecinin derhal dağıtmaya başlayacağı testin ilk 1.5 milyon ünitesini ürettiği belirtiliyor. Ayrıca üretici, tam üretim kapasitesinde ayda 30 milyona kadar test yapabileceğini iddia ediyor.

15 dakikada sonuç veriyor

Test, nazal swab örneğini düzgün bir şekilde toplamak ve işlemek için adım adım talimatlar sağlayan bir temizleme kiti ve bir iPhone uygulamasından oluşuyor. Uygulama, test kasetine yerleştirildikten ve 15 dakikalık bir beklemenin ardından, kullanıcıdan kasetin işaretlerini taramak için iPhone kamerasını kullanmasını istiyor.

Uygulama daha sonra testin sonucunu mümkün olduğunca açık bir şekilde kullanıcıya sunuyor. Uygulama ayrıca, normal HIPAA uyum kurallarını izleyerek sonucu halk sağlığı kurumlarıyla paylaşabiliyor.

Yüzde 90’ın üzerinde doğruluk payı

Uygulamayı desteklemek için FDA’ya sunulan bir klinik araştırmanın, testin mevcut acil kullanım için yetkilendirilmiş PCR testlerine kıyasla yüzde 93 pozitif ve yüzde 99 negatif doğruluk payına sahip olduğunu belirlediği ifade ediliyor.

Kroger Health’in çatı şirketi Gauss’un kurucusu ve CEO’su Siddarth Satish konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Halk sağlığı liderleri, insanların kendi evlerinde talep üzerine, güvenilir ve hızlı testlere erişmeleri gerektiği konusunda hemfikirdir ve testimizin sağladığı tam da budur” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.