TELEGRAM’DA MESAJLARI DEŞİFRE EDEN AÇIK KEŞFEDİLDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 18:53

TELEGRAM’DA MESAJLARI DEŞİFRE EDEN AÇIK KEŞFEDİLDİ

WhatsApp’ın hizmet şartlarını güncellemesi sonrası milyonlarca kullanıcı Telegram ve Signal gibi uygulamalara yönelmişti. Bir anda popüler hale gelen bu uygulamalar haliyle bilgisayar korsanlarının hedefi haline geldi. Güvenlik araştırmacıları Telegram’da özel mesajları deşifre eden bir açık keşfedildiğini açıkladı.

TELEGRAM’DA MESAJLARI DEŞİFRE EDEN AÇIK KEŞFEDİLDİ
Son Güncelleme :

14 Şubat 2021 - 15:25

2270 Okuma

Milyonlarca kullanıcı, WhatsApp’a tepki olarak yeni mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. Telegram başta olmak üzere Signal ve Bip gibi uygulamaları indiren kullanıcılar, sözleşmenin uzatılmasını sağlamıştı.

3 günde 25 milyon kullanıcı kazanan Telegram, özellikleri ile alternatiflerinden daha iyi konumda olduğu için birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Uçtan uca şifreleme özelliğinin sadece özel mesajlaşma seçeneğinde yer aldığı uygulama, bilgisayar korsanlarının hedefi durumuna geldi.

Güvenlik açığı güncel sürümde devam ediyor

Telegram 7.3 sürümünde keşfedilen açığın şu an kullanılan 7.4 sürümünde de yer aldığı açıklandı. Gönderilen medya dosyalarının sohbet penceresinden silinse bile cihazların depolama alanlarında kaldığını belirten araştırmacılar, mesaj yedeklerinin ve medya dosyalarının saklandığı klasörün geliştirilen bir yazılım ile açığa çıkarılabildiğinin altını çizdi.

Güvenlik araştırmacılar, bu açığın macOS kullanıcılarını etkilediğini belirtti. Telegram, henüz bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.