TUSAŞ: ANKA’MIZ GÖKLERDEKİ GURURUMUZ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 15:30

TUSAŞ: ANKA’MIZ GÖKLERDEKİ GURURUMUZ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Türk savunma sanayisinin öne çıkan kurumlarından biri olan TUSAŞ, ANKA Orta İrtifa–Uzun Dayanım İnsansız Hava Aracı’na ilişkin yeni bir video paylaşımı yaptı.

TUSAŞ: ANKA’MIZ GÖKLERDEKİ GURURUMUZ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR
Son Güncelleme :

11 Şubat 2021 - 21:08

2350 Okuma

TUSAŞ sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Yüksek teknoloji çoklu faydalı yükleriyle en zorlayıcı muharebe koşullarında kendini kanıtlamış ANKA’mız, hem yurt içinde hem yurt dışında göklerdeki gururumuz olmayı sürdürüyor.” ifadeleri kullanıldı.

ANKA-S’NİN ÖZELLİKLERİ

ANKA-S hava aracının en önemli özelliklerinden birini, görüş hattı mesafesinin getirdiği kısıtlamaları ortadan kaldıracak uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip olması oluşturuyor.Kalkış noktalarından başka bir yerde bulunan Operasyon Eğitim ve Simülatör Merkezi’ndeki kontrol istasyonlarına devirle birlikte 6 adet hava aracı aynı anda bu merkezden yönetilebilecek.ANKA-S sisteminin geliştirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte birçok operasyonel özellik de sisteme eklenmiş oldu.

EN ZORLAYICI ŞARTLARA GÖRE DİZAYN EDİLDİ

Hava aracının çevresel koşullara (sıcaklık, nem, yağmur ve benzeri) dayanımı artırılırken, iniş ve kalkış rüzgar limitleri sınıfının en zorlayıcı şartlarına göre tasarlandı.Harekat ortamının ve İHA’ların olmazsa olmaz özellikleri arasında yer alan haberleşme sistemlerine yönelik güvenlik artırımı da önemli artılardan biri olacak. ANKA-S’de bulunan telsiz ve ağ haberleşme sistemleri milli kriptolu sistemlerle korunurken, şifreleme metotlarıyla verinin düşmana veya istenmeyen eller geçmesini engellemeye yönelik önlemler alındı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.