BOĞAZİÇİ EYLEMLERİYLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMESİ! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 22:58

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİYLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylar nedeniyle 192 eylemde gözaltına alınan 627 kişiden 179 şüphelinin, terör suçlarından adli sicil kayıtları olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin arasında 66 yaşında bir kişi de var.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİYLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMESİ!
Son Güncelleme :

09 Şubat 2021 - 18:21

1630 Okuma

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bazı göstericilerin yeniden eylemlere katılması nedeniyle, birkaç kez gözaltına alındıkları, bu nedenle toplam gözaltı sayısının 725 olarak da gözüktüğü bildirildi.  Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre,  şüpheliler arasında terör örgütü MLKP’nin gençlik yapılanması Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) eş başkanı ve yönetici seviyesinde örgüt üyeleri olduğu belirtildi.

TERÖR SUÇLARINDAN ADLİ KAYITLARI VAR 

Terör örgütlerinin gençlik yapılanmaları içinde yer alan ve emniyetin takibinde olan bazı göstericilerle ilgili  güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre,  göstericiler arasında yer alan D.B.’nin,  terör örgütü MLKP’nin gençlik yapılanması Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) eş başkanı olduğu, örgütün  faaliyetleri kapsamında birçok kez gözaltına alındığı, Ocak ayında da tutuklandığı belirtildi. Yine göstericiler arasında  SGDF içinde faaliyet yürüten ve bu nedenle daha önce birden fazla kez gözaltına alınan T.K’nın da bulunduğu bildirildi. M.Ö. isimli başka bir şüphelinin de TKP-ML örgütünün gençlik yapılanmasında aktif görevde olduğuna dikkat çeken güvenlik kaynakları, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinden önce, örgüt faaliyeti kapsamında birçok kez gözaltı işlemi yapıldığını kaydettiler.

66 YAŞINDA  BİR KİŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Göstericiler arasında yer alan 66 yaşında S.K’nın  Samsun’da terör örgütü PKK/KCK yapılanması ve sol örgütlerin eylemlerine katıldığının tespit edildiği, daha önce bir çok kez gözaltına alındığı belirlendi.  Terör örgütü MLKP yanlısı Sosyalist Kadın Meclisleri Grubu üyesi 49 yaşındaki S.G’nın da  daha önce pek çok kez gözaltına alındığı, 2007 yılında da yine aynı eylemler nedeniyle tutuklandığı ortaya çıktı.  Şüphelilerden 41 yaşındaki Ş.T.’nin  terör örgütü MLKP’nin açık alan yapılanması ESP’nin Genel Başkanı olduğu, yine daha önce pek çok eylem nedeniyle gözaltına alındığı tespit edildi. Terör örgütü TKP-ML’nin açık alan yapılanmasında görevli, daha önce birçok kez gözaltına alınan 35 yaşındaki C.A.’nın da, 2013 yılında Gezi eylemlerinde “terör örgütü propagandası yapmak, yaralama, silahlı terör örgütüne üye olmak, mala zarar vermek, memura görevini yaptırmamak” suçlarından tutuklandığı bildirildi.

P.T. isimli 32 yaşındaki bir eylemcinin MLKP terör örgütü içerisinde İstanbul sorumluları arasında faaliyet yürüttüğü,  2013’te Gezi, 2018 yılında ise MLKP eylemleri kapsamında tutuklandığını belirlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.