AB, RUS AŞISI İÇİN PATENT BAŞVURUSUNU KABUL ETTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 23:54

AB, RUS AŞISI İÇİN PATENT BAŞVURUSUNU KABUL ETTİ

Rusya merkezli haber ajansı RIA Novosti’nin aktardığına göre Avrupa Birliği, Rusya’nın Sputnik-V Koronavirüs aşısına AB’de patent verilmesi için yaptığı başvuruyu kabul etti.

AB, RUS AŞISI İÇİN PATENT BAŞVURUSUNU KABUL ETTİ
Son Güncelleme :

09 Şubat 2021 - 18:27

1790 Okuma

Rusya’nın ürettiği aşı olan Sputnik-V için Avrupa Birliği’nde patent için başvuru yapıldı. Sputnik-V’nin fonlama ve pazarlamasını yapan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, patent için 29 Ocak’ta başvurda bulunmuştu.

BAŞVURU YAPTILAR

Avrupa İlaç Kurumu, ilerleyen süreçte aşıya AB pazarı için tescil belgesi verilip verilmeyeceğini kararlaştıracak.

Macaristan, geçen günlerde Sputnik-V’ye kullanım onayı veren ilk AB ülkesi olmuştu. AB’nin bir numaralı diplomatı Josep Borrell, geçen günlerde Sputnik-V aşısının kullanımına blokta onay verileceğini umduğunu ifade etmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.