DOKUZ EYLÜL ROTARY’DEN YORGANCIOĞLU’NA MESLEK ÖDÜLÜ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 05:00

DOKUZ EYLÜL ROTARY’DEN YORGANCIOĞLU’NA MESLEK ÖDÜLÜ

DOKUZ EYLÜL ROTARY’DEN YORGANCIOĞLU’NA MESLEK ÖDÜLÜ
Son Güncelleme :

06 Şubat 2021 - 9:42

3950 Okuma

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, yılın ikinci “Meslek Ödülü”nü Gönüllü Kültür Elçisi ve Türkiye’nin ilk modacısı Zuhal Yorgancıoğlu’na verdi.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nün düzenlediği online toplantıda konuşan İzmirli modacı Yorgancıoğlu, İzmir’den aldığı ödüllerden her birinin ileride çocuklarına bırakacağı en değerli mirası olacağını söyledi. Yorgancıoğlu, bu güne kadar yaptığı defileler ile dünya çapında sayısız ödül aldığına dikkat çekerek “Kendimi bildim bileli memleketim için çalıştım. 95 yaşındayım, Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nden aldığım bu ödül meslek hayatımın en kıymetli ve belkide son ödülü olacak. Bu gururu bana yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

“Ben İzmir’den kopamam”

Yorgancıoğlu, İzmir’in başarılarında büyük katkısı olduğunu söyledi. Ünü bütün dünyaya yayılmasına rağmen İzmir’den gitmeyi bir an bile düşünmediğini vurgulayan Yorgancıoğlu “İzmir moda konusunda büyük potansiyeli olan bir şehir. İzmirli olmak benim en büyük şansım. Bu şehirden asla kopamam” dedi. Duyduğu bu büyük sevgiye rağmen, İzmir’de eserlerini sergileyebileceği nitelikte yeterince müze olmadığından yakınan Yorgancıoğlu “Bu yüzden eserlerimi Koç Müzesi’ne ve Eskişehir’deki bir müzeye bağışladım. Ayrıca, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen tarafından mumyam yapılacak. Bu benim için gururdur” diye konuştu.

“İlham kaynağısınız”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu ise Yorgancıoğlu’nun hem İzmir hem de Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olduğuna değinerek “İş ve meslek onurunuzu yüceltecek katkınızı takdir ediyor, sunduğumuz ödül ile bu onuru gelecek kuşaklara aktaracak olmanın gururunu yaşıyoruz. Siz bundan sonraki nesiller için bir ilham kaynağısınız, rol modelsiniz. Umarım bundan sonra da, sizin şehriniz İzmir’de, eserlerinizi yaşatabiliriz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.