WHATSAPP’TAN REHBERDEKİ KİŞİLERE OTOMATİK MESAJ GÖNDEREN VİRÜS TESPİT EDİLDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 02:37

WHATSAPP’TAN REHBERDEKİ KİŞİLERE OTOMATİK MESAJ GÖNDEREN VİRÜS TESPİT EDİLDİ

WhatsApp’ta rehberinizdeki kişilere izinsiz mesaj atan kötü amaçlı bir yazılım olduğu tespit edildi. Uzmanlar, “WhatsApp mesaj bildirimini kontrol ediyor ve kurbanın telefonundan diğer kullanıcılara yayılıyor” açıklamasında bulundu.

WHATSAPP’TAN REHBERDEKİ KİŞİLERE OTOMATİK MESAJ GÖNDEREN VİRÜS TESPİT EDİLDİ
Son Güncelleme :

31 Ocak 2021 - 11:52

2530 Okuma

WhatsApp’ın, kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşacağını duyurması ve kullanıcıları bunu kabul etmeye mecbur bırakması, oldukça sert tepkileri de beraberinde getirmişti.

WhatsApp’ta virüs dalgası

Ancak anlık mesajlaşma uygulaması, şimdilerde farklı bir sorun daha yaşıyor.  Uygulamada, kullanıcıların kontrolü dışında rehberindeki kişilere mesaj atmaya sebep olan kötü amaçlı bir yazılım keşfedildi.

WhatsApp üzerinden yayılan linke tıklayan kullanıcılar, Google Play görünümlü sahte bir web sitesine yönlendiriliyor.

Linke tıklandığında rehbere ulaşıyor

Bu linke tıklayan kullanıcıların rehberindeki kişilere ulaşan yazılım, WhatsApp üzerinden gelen mesajlara sizin yerinize yanıt vermeye başlıyor.

Söz konusu sorunu ilk keşfeden kişi olan siber güvenlik uzmanı Lukas Stefanko, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “WhatsApp mesaj bildirimini kontrol ediyor ve kurbanın telefonundan diğer kullanıcılara yayılıyor.” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, kaynağı bilinmeyen ve güvenli olmayan linklere tıklanmaması konusunda kullanıcıları uyarıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.