İLK AŞILAR İZMİR’E ULAŞTI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 13:39

İLK AŞILAR İZMİR’E ULAŞTI

İLK AŞILAR İZMİR’E ULAŞTI
Son Güncelleme :

13 Ocak 2021 - 14:16

1440 Okuma

İzmir’e aşılar geldi! İlk kimlere uygulanacak?

Türkiye’nin Çinli aşı firması SinoVac’an aldığı koronavirüs aşılarından yaklaşık 60 bini dün İzmir’e geldi. GÜNDEME BAKIŞ’ın edindiği bilgiye göre aşıların ilk dozu kentte görev yapan 52 bin sağlık çalışanına uygulanacak. Aşıların devamının önümüzdeki günlerde geleceği bildirildi.

Haber Halk –  Türkiye’nin Çinli aşı firması SinoVac’tan aldığı koronavirüs aşısının güvenilirliği ile testlerin sonuna geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili yarın (Çarşamba) bir açıklama yapacak ardından da aşının uygulanmasına başlanacak.

Gönderilen 60 bin aşının ilk önce kentte görevli 52 bin sağlık çalışanına yapılacağı bildirildi. Ardından da huzurevlerinde kalan yaşlılara aşı yapılacak.  Sağlık Bakanı Koca, aşıların 28 gün ara ile iki doz şeklinde yapılacağını duyurmuştu.

PERŞEMBE YA DA CUMA BAŞLAYACAK

Dün bakanlar kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşılama işlemenin Perşembe ya da Cuma günü başlanacağını söylemişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.