REKTÖR BUDAK, ”EBİLTEM, ÜNİVERSİTEMİZİN ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ HEDEFİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 08:53

REKTÖR BUDAK, ”EBİLTEM, ÜNİVERSİTEMİZİN ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ HEDEFİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR”

REKTÖR BUDAK, ”EBİLTEM, ÜNİVERSİTEMİZİN ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ HEDEFİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR”
Son Güncelleme :

07 Ocak 2021 - 11:19

1530 Okuma

EBİLTEM-TTO 2020 yılını pandemiye rağmen dolu dolu geçirdi

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM-TTO), 2020 yılı içerisinde pandemiye rağmen Araştırma Üniversitesi olma hedefine katkı sunma amacıyla önemli çalışmalara imza attı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın katılımıyla gerçekleşen yılsonu değerlendirme toplantısında, merkezin 2020 yılı faaliyetleri değerlendirildi. Özellikle patent ve tescil sayılarında artışın görüldüğü yılsonu değerlendirme raporuna göre EÜ 2020 yılında; 70 ulusal, 13 uluslararası patent başvurusu yaparken ulusal patent tescil sayısı 11 oldu. 8 endüstriyel tasarım başvurusunun yapıldığı yılda endüstriyel tasarım tescil sayısı da yine 8 oldu.

Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Araştırma Üniversitesi olma yolunda önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Hocalarımızla birlikte 2020 yılının bir değerlendirmesini yaptık. Merkezimiz, gerek patent ve tescil konusunda gerek TÜBİTAK ve diğer kamu ve özel kuruluşlarla yapılan ortak projelerin yürütülmesinde gerekse üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarında üniversitemizi yönlendiriyor. Ayrıca, çeşitli konularda verdikleri eğitimlerle araştırmacılarımıza ışık tutuyor. Merkezimiz bünyesinde kurduğumuz Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi ile araştırmaya hevesli gençlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. 2020 yılında önemli çalışmalar gerçekleştiren EBİLTEM-TTO çalışanlarımıza teşekkür ediyor, yeni yılın başarı getirmesini diliyorum” diye konuştu.

AROM araştırmacı öğrencilere rehber oluyor

Geçtiğimiz yıl içerisinde EBİLTEM TTO; ulusal ve uluslararası projeler bilgilendirme programı ve eğitimleri, patent ve fikri hakların korunması, Teknopark mevzuat ve uygulamaları bilgilendirme programı, Buluş Atölyesi ve Buluş Bildirim Haftası, Fen Bilimleri Enstitüsü ile lisansüstü öğrencilerine yönelik oryantasyon programı, SCI VAL eğitimleri gibi pek çok konuda eğitici faaliyetler gerçekleştirdi. Merkez bünyesinde, araştırma yapmaya hevesli öğrencilerin, güncel toplumsal sorunlara duyarlı, bu sorunlara yönelik bilimsel kanıtlara dayalı çözümler geliştirebilecek bilim insanları olmaları için eğitim ve danışmanlık hizmetlerini düzenlemek ve araştırmacı alt yapısını güçlendirmek amacıyla Ege Üniversitesi Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi (AROM) kuruldu. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkeziyle iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarla birlikte AROM bünyesinde araştırmacı öğrencilere fayda sağlayacak eğitim, mentorluk ve oryantasyon programları düzenlendi. AROM eğitimleri ile toplam 2 bin 462 öğrenci sertifika almaya hak kazandı.

Üniversite-Sanayi işbirliğine örnek çalışmalar

Ege Üniversitesi bünyesinde yapılan projelerin nicelik ve nitelik bakımından iyileştirilmesi yönündeki çalışmalarını da sürdüren merkez, TÜBİTAK 1001, 1002 ve 1005 Destek Programları kapsamında yapılan projelere mentorluk ve yürütme desteği sağladı. Yine 2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Projesi ile İZKA projesi olmak üzere EBİLTEM-TTO yürütücülüğünde iki kamu destekli proje hayata geçirildi. EBİLTEM-TTO yürütücülüğü ve katılımında 8 Erasmus Plus projesi de uluslararası alanda kabul görüp bütçe almaya hak kazandı. Üniversite-sanayi işbirliği projelerine ihtiyaçlara uygun şekilde yaklaşım sunan EBİLTEM-TTO, 2020 yılında toplam 38 milyon745 bin 673 TL değerinde proje bütçesinde sahip 251 kontratlı projeyi hayata geçirdi. “Ege Modeli” kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 659 TL bütçeli 7 proje yapıldı. Ayrıca sanayi kuruluşlarının destekler ve çağrılar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla çeşitli bilgilendirme toplantıları yapıldı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.