TÜRKİYE’NİN İLK LİTYUM ÜRETİM TESİSİ AÇILDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 03:05

TÜRKİYE’NİN İLK LİTYUM ÜRETİM TESİSİ AÇILDI

TÜRKİYE’NİN İLK LİTYUM ÜRETİM TESİSİ AÇILDI
Son Güncelleme :

27 Aralık 2020 - 10:31

1790 Okuma

Türkiye’nin ilk lityum üretim tesisi açıldı

Türkiye’nin ilk lityum üretim tesisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katıldığı tören ardından açıldı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) başta olmak üzere tüm elektrikli otomobillerin, mobil telefonların, elektrikli araçların bataryalarında ve elektrikle çalışan aletlerin pillerinde kullanılan lityum, Türkiye’de ilk defa yerli olarak bordan üretilecek.

İlk etapta yıllık 10 ton lityum üretilecek tesisin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOGG otomobilinin pillerinde kullanılacak lityumu da yine buradan temin etmeyi planlıyoruz” dedi.

Tesiste ilk aşamada yılda 10 ton üretim yapılacak. Üretimin ilerleyen yıllarda kademeli olarak 600 tona çıkarılması bekleniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.