XGS-PON teknolojisi açık kaynak kodlu platformda test edildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 08:03

XGS-PON teknolojisi açık kaynak kodlu platformda test edildi

Türk Telekom, simetrik 10Gbps indirme ve yükleme hızları sağlayan yeni nesil XGS-PON teknolojisini, yerli üretime ivme kazandıracak ‘Açık kaynak kodlu’ erişim platformu üzerinde test etti. Bu yeni teknoloji sayesinde, 10GB’lık bir film yaklaşık 8 saniyede, 75 GB’lık bir dosya ise 1 dakika gibi kısa bir sürede indirilebilecek.

XGS-PON teknolojisi açık kaynak kodlu platformda test edildi
Son Güncelleme :

12 Kasım 2020 - 11:41

2100 Okuma

Yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesi konusunda çalışmalarına devam eden Türk Telekom, Türkiye’de ilk kez olduğu belirtilen; simetrik 10 Gbps indirme (download) ve yükleme (upload) hızları sağlayan yeni nesil XGS-PON teknolojisini, açık kaynak kodlu erişim platformu üzerinde test ettiğini duyurdu. Verilen bilgiye göre, yönetiminde ülkemizden sadece Türk Telekom’un yer aldığı uluslararası bir organizasyon olan Open Networking Foundation (ONF) ile yapılan çalışmalar sonucunda Ankara’da şirketin inovasyon merkezinde oluşturulan açık kaynak kodlu platform üzerinde denenen XGS-PON teknolojisi ile 10 Gbps’ye varan hızlara ulaşıldı.Yüksek hızlı internetle, tüm cihazlardan 16K kalitesinde TV izleme deneyimi sağlanabilecekVerile bilgiye göre, yeni nesil PON teknolojisi olan XGS-PON ile bir fiber kılından veri indirme ve yüklemede gigabitler seviyesinde hızlar sağlanırken, son kullanıcılar, 16K ve 360 derece video, akıllı ev uygulamaları, çevrimiçi oyun, artırılmış ve sanal gerçeklik, e-eğitim ve e-sağlık gibi uygulamalardan daha hızlı ve kapsamlı bir şekilde yararlanabilecek. Bu teknoloji ile 10GB’lık bir film yaklaşık 8 saniyede, 75 GB’lık bir dosya ise 1 dakika gibi kısa bir sürede indirilebilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.