BAKAN KOCA HATALI PAYLAŞIMI DÜZELTTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 07:00

BAKAN KOCA HATALI PAYLAŞIMI DÜZELTTİ

BAKAN KOCA HATALI PAYLAŞIMI DÜZELTTİ
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2021 - 21:57

2040 Okuma

Bakan yeniden paylaştı: Vaka sayısının düştüğü iller değişti

Bakan yeniden paylaştı: Vaka sayısının düştüğü iller değişti

Koronavirüs vakalarında rekor kıran Türkiye, yeni tedbirleri neticesinde düzenlemeleri uygulamaya devam ediyor. Bu kapsamda 17 günlük tam kapanma içerisinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün son durumu paylaşmıştı.

Yapılan paylaşımdan bir gün sonra Koca paylaşımın hatalı olduğunu ifade ederek, en çok vaka sayısı azalan illerin grafiğini yeniden paylaştı.

Bakan Koca, hatalı paylaşımı düzeltti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle;

 

Bakan Koca, azalan vaka sayısına ait yeni grafikle birlikte “5 Mayıs 2021 tarihinde paylaştığım grafikte il adları grafiklere yanlış olarak yerleştirilmiştir. Bu teknik hata Bakanlığımız kayıtlarındaki doğru hali yeniden düzenlenerek giderilmiştir. Grafiğin doğru halini ekte yeniden dikkatlerinize sunuyorum.” notunu paylaştı.

Dünya COVID-19 aşısında ne durumda?

279 milyon dozdan fazla aşı yaptı ve en çok aşı yapan ülke oldu. ABD ise 246 milyon dozdan fazla aşıyla Çin’i takip etti. Hindistan ise 156 milyon doz aşıyla üçüncü sırada, 50 milyon dozla İngiltere dördüncü sırada yer aldı. Ayrıca Brezilya, 43 milyon doz aşıyla en çok aşı yapan beşinci ülke konumunda.

Diğer yandan Türkiye de en çok aşı yapan 10 ülkeden biri oldu. Türkiye, 24 milyon 12 bin doz aşıyla, Almanya‘nın ardından en çok aşı yapan yedinci ülke oldu. Türkiye’nin arkasında ise sırasıyla; Fransa, İtalya ve Endonezya var.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.