İlham Aliyev’den Karabağ açıklaması: Kağıt üzerinde imzalanmasını bekliyoruz | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 02:23

İlham Aliyev’den Karabağ açıklaması: Kağıt üzerinde imzalanmasını bekliyoruz

İlham Aliyev’den Karabağ açıklaması: Kağıt üzerinde imzalanmasını bekliyoruz
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2023 - 8:33

1640 Okuma

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Ermeni tarafının pozisyonunda olumlu bir hareket var” diyerek, Karabağ ve yerleşim köyleri de dahil olmak üzere Azerbaycan topraklarının parametrelerinin resmen tanındığını, ancak bunların kağıt üzerinde teyit edilmesi, imzaların atılması gerektiğini belirtti.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başkanlığında 2023 yılının altı aylık sosyo-ekonomik sonuçlarına yönelik toplantı düzenlendi.

İlham Aliyev, yılın altı ayında ülkenin ana yönünün sürdürülebilir kalkınma, petrol dışı sektörün gelişmesi, Karabağ ve Doğu Zengezur’un restorasyonu ve ekonomik ve sosyal alanlarda reformların sürdürülmesi olduğunu söyledi.

Azerbaycan – Ermenistan ilişkileri

Aliyev, ülkenin askeri gücünün artırılması, yeni silah ve askeri teçhizatın alınması ve askeri reformların sürdürülmesi yönünde atılan adımlardan bahsetti. Konuşmasında ulaşım koridorlarının geleceğine de değindi.

Aliyev, Azerbaycan’ın önündeki görevlerden birinin Ermenistan ile ilişkiler olduğunu hatırlatırak şu cümleleri kurdu:

“Sözlerin kağıt üzerinde teyit edilmesi, imzaların atılması ve ilişkilerin kurulması zamanı”

“Birkaç gün içinde planlanan son müzakere turları ve üst düzey temasların tek bir amacı var, o da bir barış anlaşmasına yaklaşabilmemiz. Diliyoruz, bir girişim olarak ortaya koyuyoruz. Ama yine söylüyorum, her şey bize bağlı değil, karşı taraf buna hazır olmalı ve kelimelerle ifade edilen ilkeleri kağıda dökmeli.

Son olumlu noktalardan biri de Ermeni tarafının konumunda olumlu bir hareketin olması. Geçen yılın Ekim ayında Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve sınırlarını kabul ettiyse, bu yılın Mayıs ayında daha da ileri gitti ve Karabağ ve yerleşim köylerimizin dahil edilmesi de dahil olmak üzere Azerbaycan topraklarının parametrelerini resmen tanıdı. Bu olumlu bir şey olarak değerlendirilmelidir. Şimdi aynı sözlerin kağıt üzerinde teyit edilmesi, imzaların atılması ve ilişkilerin kurulması zamanıdır. Her halükarda bu yöndeki çabalarımızı sürdüreceğiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.