Yahudi yerleşimciler, Filistinlilerin evlerini ve araçlarını yaktı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

4 Mayıs 2024 - 00:11

Yahudi yerleşimciler, Filistinlilerin evlerini ve araçlarını yaktı

Yahudi yerleşimciler, Filistinlilerin evlerini ve araçlarını yaktı
Son Güncelleme :

22 Haziran 2023 - 8:29

1020 Okuma

Filistinlilerin mülkleri, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına uğradı. Saldırı sonrası oluşan tablo görüntülendi.

 

Filistinliler, bir kez daha İsrailli Yahudi yerleşimcilerin hedefi oldu.

İşgal altında tutulan Batı Şeria’da Filistinlilere ait ev ve araçlar ateşe verildi.

Onlarca Yahudi yerleşimci, Ramallah kentinin kuzeyindeki Turmusaya beldesine saldırı düzenledi.

Evleri ve araçları hedef aldılar

Saldırgan yerleşimciler, Turmusaya beldesinde bazı evleri ve araçları yaktı. Buna tepki gösteren belde sakinleri ile yerleşimciler arasında olaylar çıktı.

Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan haberde de Yahudi yerleşimcilerin, İsrail polisinin korumasında Turmusaya beldesine saldırdığı belirtildi.

Haberde, Turmusaya’daki Filistinli bazı vatandaşların evlerinde mahsur kaldığı ifade edildi.

Filistinli gruplar tepki gösterdi

Öte yandan Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplar, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’daki saldırılarını kınadı.

Hamas, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi’nden yapılan açıklamalarda, Filistinlilerin canlarını ve topraklarını savunmaya devam edeceği kaydedildi.

İsrail ordusunun saldırısı

İsrail ordusunun, pazartesi günü işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin kentine “Apache” tipi helikopter de kullanarak düzenlediği saldırılarda ikisi çocuk, 7 Filistinli yaşamını yitirmiş, 60’tan fazla Filistinli yaralanmıştı. Çıkan çatışmalarda 7 İsrail askeri de yaralanmıştı.

Batı Şeria’nın Ramallah ve Nablus kentleri arasındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi Eli’de ise salı günü bir benzin istasyonu yakınındaki silahlı saldırıda 4 İsrailli yerleşimci ölmüş, 1’i ağır 4 kişi de yaralanmıştı.

Yahudi yerleşimciler, 4 yerleşimcinin öldürülmesinin ardından Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek Filistinlilere saldırmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.