İran’da sahte alkolden zehirlenerek ölenlerin sayısı artıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

1 Mayıs 2024 - 16:00

İran’da sahte alkolden zehirlenerek ölenlerin sayısı artıyor

İran’da sahte alkolden zehirlenerek ölenlerin sayısı artıyor
Son Güncelleme :

21 Haziran 2023 - 8:33

1350 Okuma

İran’ın Elburz eyaletine bağlı Kerec kentinde sahte içkiden kaynaklanan alkol zehirlenmesi nedeniyle 3 kişinin daha hayatını kaybettiği, son beş günde yaşanan can kayıplarının 13’e yükseldiği bildirildi.

 

Alkolün yasak olduğu İran’da, görenleri şaşırtan bir zehirlenme haberi dünyada gündem oldu.

İran’ın Elburz eyaletine bağlı Kerec kentinde, 16 Haziran’da 95 kişinin alkol zehirlenmesi nedeniyle hastanelere kaldırıldığı ve bunlardan 10’unun hayatını kaybettiği açıklandı.

10 kişi öldü, 6 kişi gözaltına alındı

Alkollü içki dağıtanların tespiti için soruşturma başlatıldı ve soruşturmayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Yarı resmi İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, Elburz Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Şehram Seyyadi, son beş günde Kerec şehrinde sahte alkol (metanol) tüketimi nedeniyle zehirlenerek hastaneye kaldırılanların sayısının 175’e çıktığını söyledi.

İran'da ahte alkolden zehirlenerek ölenlerin sayısı artıyor

3 kişi daha hayatını kaybetti

Hastaneye kaldırılanlardan 3’ünün daha hayatını kaybettiğini aktaran Seyyadi, böylece sahte alkolden zehirlenerek ölenlerin sayısının 13’e ulaştığını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.