Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan’da verdiği mesajlar dünyada yankılandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 01:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan’da verdiği mesajlar dünyada yankılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan’da verdiği mesajlar dünyada yankılandı
Son Güncelleme :

14 Haziran 2023 - 10:45

1590 Okuma

Medya kuruluşları, Aliyev ile görüşen Erdoğan’ın Şuşa konusundaki tavrına ve iki ülke ilişkilerine dikkati çekti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden seçilmesinin ardından önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC), ardından Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, Bakü’de önemli mesajlar verdi.

Erdoğan, “Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman açmaya hazırız. Türkiye Yüzyılı, aynı zamanda ‘Türk dünyasının asrı’ olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Associated Press: Bütün dünyaya mesaj olacak

Associated Press, Türkiye’nin, Azerbaycan’ın Ermeni güçlerinden geri aldığı şehirde konsolosluk açmaya hazır olduğunu açıkladığını yazdı.

Erdoğan’ın, “Şuşa’daki Başkonsolosluğumuz açılabilirse, bu başta Ermenistan olmak üzere bütün dünyaya ayrı bir mesaj olacaktır.” şeklindeki açıklaması öne çıkarıldı.

Azerbaycan ile yakın bağlara sahip olan Türkiye’nin, Dağlık Karabağ Savaşı’nda aktif bir şekilde bu ülkenin ordusunu desteklediği anımsatıldı.

PBS: Seçimlerden sonra gelenek

ABD merkezli PBS televizyonu, önce KKTC sonrasında ise Azerbaycan’a düzenlenen ziyaretlerin, seçimlerden sonra gelenek haline geldiğini belirtti.

Asırlardır Azerbaycan kültürünün merkezi olan Şuşa’nın, 1992 yılında Ermenistan’ın kontrolüne girdiği notu paylaşıldı.

Middle East Monitor: İkili ilişkileri daha ileriye taşıyacaklar

Erdoğan ve Aliyev’in Bakü’de görüştüğünü aktaran İngiltere merkezli Middle East Monitor, iki liderin, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini daha ileriye taşıma adımlarını ele aldığını bildirdi.

Liderlerin bölgesel ve uluslararası meseleleri ele aldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Azerbaycan Savunma Bakanlığı Hava Komuta Merkezi’ni de ziyaret ettiği ayrıntısına yer verildi.

Kathimerini: İki devlet, tek millet

Yunanistan medyasından Kathimerini, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara-Bakü ilişkilerinden övgüyle söz ettiğini okurlarına duyurdu.

Erdoğan’ın, “iki devlet, tek millet” vurgusu yaparak, “Bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz.” dediği belirtildi.

Aliyev’in de “Zengezur Koridoru’nun açılması kaçınılmazdır. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştıracağız. Bakü ve Ankara, dünyada ve bölgede güçlerine güç katacak.” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da Erdoğan ile birlikte Bakü’de olan isimler arasında yer aldığına dikkat çekildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.