Ukrayna: Baraj saldırısı gıda krizi riski oluşturuyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 13:06

Ukrayna: Baraj saldırısı gıda krizi riski oluşturuyor

Ukrayna: Baraj saldırısı gıda krizi riski oluşturuyor
Son Güncelleme :

06 Haziran 2023 - 15:22

1130 Okuma

Ukrayna Ekonomi Bakanı Yulia Svyrydenko, Ukrayna’nın dünya tahıl üretiminde önemli bir rolü olması sebebiyle Kakhovka barajının yıkılmasıyla yeni bir gıda krizi tehdidi oluşturduğunu söyledi.

DHA

Dünya gündeminde Ukrayna-Rusya savaşının payı bahar aylarıyla birlikte artmaya başladı.

Bu kapmsada Ukrayna’nın Herson kentinde Rus güçlerinin kontrolündeki bölgede yer alan Kakhovka Barajı’nın bir bölümü, bombardıman sonucu yıkıldı.

Bu gelişme özellikle Avrupa’da geniş yankı buldu.

Avrupa Birliği’nden gelen ilk açıklamada baraja saldırının savaş suçu olduğu belirtilirken Ukrayna Ekonomi Bakanı Yulia Svyrydenko da bir açıklama yayınladı.

“Barajın vurulması yeni gıda krizi riski oluşturuyor”

Ukraynalı Bakan, yeni bir gıda krizine işaret etti.

Ukrayna Ekonomi Bakanı Svyrydenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ukrayna, küresel gıda güvenliğinin önde gelen garantörlerinden biridir. Kakhovka Hidroelektrik Santralinin yıkılmasının sonuçlarından biri de Ukrayna’nın güneyindeki sulama sistemlerinin yok olmasıdır. Bu da dünyada bir başka gıda krizi tehdidi yaratmaktadır. Gezegen ölçeğindeki bu suçun ikinci sonucu ise Karadeniz’in kuzeyindeki ekosistemlerin yok olmasıdır. Dünya kamuoyunun Rusya’nın anlaşma yapılamayacak bir terörist devlet olduğuna dair daha ne kadar kanıta ihtiyacı var?” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.