Vedat Işıkhan Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı görevini Vedat Bilgin’den devraldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 01:00

Vedat Işıkhan Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı görevini Vedat Bilgin’den devraldı

Vedat Işıkhan Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı görevini Vedat Bilgin’den devraldı
Son Güncelleme :

05 Haziran 2023 - 13:30

1600 Okuma

Yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak belirlenen Vedat Işıkhan, bakanlık binasında yeni görevini teslim aldı.

 

Türkiye Yüzyılında yeniden AK Parti hükümetiyle devam edecek.

Tarihi seçimin ardından sandıktan yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı.

Bu kapsamda yeni kabine de kısa sürede belirlendi.

Kesin sonuçların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı.

Kabinenin belli olmasıyla birlikte iki gündür Bakanlıklarda görev teslim töreni gerçekleştiriliyor.

Yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu.

Vedat Işıkhan bakanlık binasında görevini Vedat Bilgin’den devraldı.

“3 ayda 1,5 milyon EYT’liyi emekli ettik”

Eski Bakan Vedat Bilgin teslim töreninde şu ifadeleri kullandı:

Aktüel sorunlar hiç bitmeyecek. Gündelik siyasetin bir parçası. Sorun çözüldükçe yeni sorunlar üst üste geliyor. Yaklaşık 2 yılı geçtik. Çok büyük sorunların üstesinden geldik. Asgari ücretten vergi alınmasın, vergi dışı bırakılması, tüm ücretlilerin asgari ücret seviyesindeki gelirleri vergi dışı bırakıldı.

Başkanlık sistemi bunları kolaylaştıran sistem. EYT meselesi vardı, 20 küsür yıllıktı. Sosyal politikalar kurulunda da bu meseleyi ele aldık. Araya pandemi girdi. Cumhurbaşkanımıza raporu ilettim. Onu da çözme fırsatı bulduk. Asgari ücretin maliyeti 90, EYT’nin 120 milyar liraydı. Türkiye’nin ekonomik bakımdan en zorlu döneminde bu tür sorunları çözmek kolay iş değildir. 3600 meselesi var, kamu çalışanlarının ek göstergesi 5 milyonu aşkın insanı kapsayacak şekilde genişletme fırsatı bulduk. Geçici işçileri geçici olmaktan çıkardık.

Sözleşmeli personele kadro tahsisi yaptık. Bütün bunlar yaptığımız şeyleri saymakla bitmez. Cumhurbaşkanımızın yönetiminde en zor dönemde en son Meclis toplantısında geçici işçileri intikal ettirmiştik. Türkiye’de ekonomik ve sosyal gelişmeyi birlikte sağlamak esastır. Türkiye yüzde 4 büyüdü. Türkiye sanayiye dayanarak büyüyor. Sanayiye dayanarak gelişmesini sürdürüyor. İhracata dayalı büyüme modeli tercih edildi. Bu büyüme devam ederken emekçilerin bu büyümeden pay alması fevkalade önemli. Emekçilerin milli gelirden alan pay ilk defa yüzde 38’e çıktı.

Toplu sözleşmelerin payı var. Bunun için Türkiye bunları bizim görevimizdi, biz yaptık. Cumhurbaşkanımız bir görev verdiğinde 1 kuruşa 1 dolara sahip çıkacaksın. Bu sorumlulukla göreve başladık. 31 milyon istihdam yaratmış bir ekonomi. Bunu sosyal politikalarla güçlendirerek ileriye bakacağız. Bizimle çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 3 ayda 1,5 milyon EYT’liyi emekli ettik. Çok az insan kaldı, dosyaları birleştiriliyor.

“Çalışanlarımızın haklarını koruyamaya devam edeceğiz”

Vedat Işıkhan ise görev tesliminde şu şekilde konuştu:

Bugün burada nöbet değişimi yapıyoruz. Aziz milletimize ve devletimize hizmet etme fırsatı verdiği için Allah’a sonsuz hamd ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Bilgin bakanım göreve geldiğinden bu yana çok önemli işlere imza attı. Bakanımız öncülüğünde bakanlığın yaptıklarını anlatsak çok uzun sürecektir. Bundan sonra da kendisinden devraldığımız bayrağı cumhurbaşkanımız öncülüğünde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla 21 yıldır olduğu gibi ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Seçimde aziz milletimiz cumhurbaşkanımıza onun Türkiye Yüzyılı vizyonuna onay verdi. Tüm çalışanların yaşam kalitesi ve refahını artırmak en önemli görevimizdir. Çalışmalarımızı hem cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hem de kabine üyelerimizin, milletvekillerinin, STK’ların ve diğer paydaşların katkılarıyla işbirliğiyle sürdüreceğimizi özellikle ifade etmek isterim.

Çalışanlarımızın haklarını koruyamaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı’na yakışacak şekilde memur, işçi, emekli, işverenlerimizi koruyacak anlayışla süreci yönetmek arzusundayız .

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.