İtalya’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 13:54

İtalya’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması

İtalya’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması
Son Güncelleme :

01 Haziran 2023 - 8:11

1230 Okuma

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon görüşmeleri ilişkin İtalya Başbakanlığı’nca açıklama yapıldı.

AA

İtalya Başbakanlığı, Başbakan Giorgia Meloni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Başbakan Meloni’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerini yinelediği belirtilen açıklamada liderlerin ikili yakın ilişkilerin üzerinde durduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Her iki lider de müttefik iki ülke olarak ortak güvenlik için çalışmaya devam etme ve bölgesel, Avrupa ve çok taraflı düzeyde halihazırda yoğun olan ortaklığı yeniden başlatma konusunda güçlü irade beyan ettiler. Yakında yeniden görüşme fırsatına sahip olma ümidi dile getirildi.

İki liderin görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da İtalya Başbakanı Meloni’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını kutladığı ve seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını dilediği belirtilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.