BM Genel Sekreteri Guterres’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 20:47

BM Genel Sekreteri Guterres’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu

BM Genel Sekreteri Guterres’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu
Son Güncelleme :

01 Haziran 2023 - 8:05

1410 Okuma

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

 

Türkiye, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini geride bıraktı.

Dünyaya demokrasi dersi veren ve rekor katılımla sandığa giden vatandaşlar, tercihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre yeniden seçildi ve rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanması sonrası kutlamalar hem yurt içinden hem de yurt dışında devam ediyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik eden isimlerden biri de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres oldu.

Seçim başarısından dolayı tebrik etti

Guterres telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Görüşmede Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik ederek, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.