Joe Biden’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 18:39

Joe Biden’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu

Joe Biden’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2023 - 8:32

1760 Okuma

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

 

Türkiye, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini geride bıraktı.

Dünyaya demokrasi dersi veren ve rekor katılımla sandığa giden vatandaşlar, tercihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre yeniden seçildi ve rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanması sonrası kutlamalar hem yurt içinden hem de yurt dışında devam ediyor.

Bu kapsamda dünya liderleri tek tek arayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebriklerini iletiyor..

Bu isimlerden biri de ABD Başkanı Biden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim başarısını kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

İki lider, bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını belirterek, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda işbirliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı.

Joe Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonu

F-16 satışı ve İsveç’in NATO üyeliği konuları görüşüldü

Ayrıca Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine dair yaptığı açıklamasında, “Erdoğan ile görüştüm. Erdoğan’ı tebrik ettim” ifadelerini kullanarak, görüşmede Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışının ve İsveç’in NATO üyeliğinin gündeme geldiğini söyledi.

Konuşmanın temelde tebrik araması olduğunu aktaran Biden, “Gelecek hafta bunun hakkında daha fazla konuşacağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.