Afrikalı liderlerden Erdoğan’a kutlama: Türkiye’yle ilişkileri daha ileriye taşımak istiyoruz | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 22:48

Afrikalı liderlerden Erdoğan’a kutlama: Türkiye’yle ilişkileri daha ileriye taşımak istiyoruz

Afrikalı liderlerden Erdoğan’a kutlama: Türkiye’yle ilişkileri daha ileriye taşımak istiyoruz
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2023 - 8:31

1550 Okuma

Etiyopya’dan Togo’ya kadar birçok ülkenin lideri, Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı kutladı. Ankara ile ilişkilerin daha da geliştirilmesinin ve dostluğun pekiştirilmesinin önemi vurgulandı.

AA

Afrika kıtasındaki ülkelerin liderlerinden, yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mesajları gelmeye başladı.

Kıta liderleri, ikinci turdaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladı.

İkili ilişkilerin gelişimine vurgu

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, yaptığı açıklamada, Erdoğan’ı seçim zaferinden ötürü tebrik ederek, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da ileriye taşımayı dört gözle beklediğini ifade etti.

“Madagaskar-Türkiye iş birliği çok yaşasın”

Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina, “Madagaskar-Türkiye iş birliği çok yaşasın.” mesajı paylaşarak, iki ülkenin birlikte çalışmayı sürdüreceğini dile getirdi.

Erdoğan’ı en kalbi duygularla tebrik ettiğini ifade eden Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traore, kendisiyle iki ülke ilişkilerini ilerletmeye hazır olduğunu belirtti.

“Dostluğu büyütmeye gayret edeceğiz”

Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe, Erdoğan’ı yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ederek, iki ülke halkları arasındaki dostluğu büyütmeye gayret edeceklerini kaydetti.

“Tarihi seçim zaferi”

Kenya Savunma Bakanı Aden Duale de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferinin tarihi olduğuna vurgu yaparak, yeni dönemde kendisine başarılar diledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.