Adıyaman’da mahalle arasındaki çadırlar, çadır kentlere taşınıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

6 Mayıs 2024 - 07:05

Adıyaman’da mahalle arasındaki çadırlar, çadır kentlere taşınıyor

Adıyaman’da mahalle arasındaki çadırlar, çadır kentlere taşınıyor
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2023 - 8:56

1420 Okuma

Deprem bölgesi Adıyaman’da, mahalle aralarında kurulu olan çadırlar, çadır kentlere taşınıyor.

İHA

6 Şubatta meydana gelen depremde Adıyaman’da binlerce bina yıkılmış ve binlerce vatandaş ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Depremden dolayı evleri hasar alan vatandaşların bir kısmı çadır kentlere yerleşirken bazıları ise mahalle ve sokak aralarında kendi kurdukları çadırlarda barındı.

Can ve mal varlığının daha iyi korunabilmesi amacıyla kaldırılmasına başlandı

Sokak ve caddelerin trafiğe açık kalması ve çadırlarda kalan vatandaşların can ile mal varlığının daha iyi koruna bilmesi amacıyla çadırları kaldırılmaya başlanıldı.

Çadırları kaldırılan vatandaşlar, kent merkezinde bulunan çadır kentlere yerleştiriliyor.

Çadır sökümü ve malzeme taşımaya belediye ekipleri tarafından da vatandaşlara yardım edildi.

Adıyaman’da deprem çalışmaları sürüyor

Çadır kentlere yerleştiriliyorlar

Çadır kentlere alındıkları için oldukça mutlu olduğunu söyleyen vatandaşlar ise, “Burada boş tarla içerisinde duruyorduk, ne tuvalet vardı ne de banyo. Şimdi gideceğimiz yer oldukça güzel. Bizi oraya taşıdıkları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.