Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artvin saldırısında hedef Kılıçdaroğlu değildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 00:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artvin saldırısında hedef Kılıçdaroğlu değildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artvin saldırısında hedef Kılıçdaroğlu değildi
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2023 - 8:14

1380 Okuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Terör örgütünün saldırıdığı tek kişiyim’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu için, “Tamamen safsata. PKK bu eyleminden dolayı çıkıp, hedefimiz ne CHP’ydi ne de Kılıçdaroğlu’ydu deyip özür diledi.” dedi.

 

2016 yılında Artvin’e giden CHP konvoyuna Ardanuç mevkiinde roketli terör saldırısı gerçekleştirilmişti.

Saldırı sonucunda Jandarma Er Fatih Çaybaşı şehit olurken, iki asker de yaralanmıştı.

Terör örgütü PKK ise saldırıyı üstlenmiş ancak hedefin Kemal Kılıçdaroğlu olmadığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu ise çıktığı her televizyon programında kendisini ‘terör örgütü PKK’nın saldırdığı tek siyasetçi’ olarak tanımlıyor.

“Kılıçdaroğlu, sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır”

TRT Haber’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü PKK’dan aldığı desteğe değinerek şu cümleleri kurdu:

“PKK elebaşları ikinci turda da Kılıçdaroğlu’na oy vermeliyiz diye açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar gösteriyor ki Kılıçdaroğlu, sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Gücünü onlardan alıyor. Rabb’im kimseyi böyle bir duruma düşürmesin. Böyle bir utanç yaşatmasın.”

“PKK bu eyleminden dolayı çıkıp ‘Hedefimiz ne CHP ne Kılıçdaroğlu idi’ diyerek özür dile”

Artvin saldırısına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Bu şahsın, PKK’nın saldırdığı tek siyasetçi olduğu iddiası da safsatadır. PKK bu eyleminden dolayı çıkıp ‘Hedefimiz ne CHP ne Kılıçdaroğlu idi.’ diyerek özür dilemiştir. Bu kadar açık, ortada. Kılıçdaroğlu, bir askerimizin şehit olduğu o menfur saldırıyla ilgili PKK’nın adını anmaktan özenle kaçınmıştır. Daha kundaktaki bebekleri, sivilleri, kadınları, öğretmenleri katlederken bir kez olsun pişmanlık duymayan caniler, niçin Kılıçdaroğlu’ndan özür dilemiştir? CHP Genel Başkanı’nın çıkıp bunu millete dürüstçe açıklaması gerekir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.