İstanbul ve Ankara dahil 20 ilimize sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 00:26

İstanbul ve Ankara dahil 20 ilimize sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor

İstanbul ve Ankara dahil 20 ilimize sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2023 - 8:31

1870 Okuma

Meteorolojiden İstanbul ve Ankara da dahil 20 ilde yaşayan vatandaşlara kritik uyarılar geldi. Türkiye’nin kuzey ve batı kesimlerinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 ilimizi sarı kodla uyardı.

Yapılan açıklamaya göre perşembe günü İstanbul ve Ankara ile Afyonkarahisar, Amasya, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Sinop, Tokat ve Yalova’da yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi

Yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ankara Valiliği de uyardı

Ankara Valiliği’nin sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yağış uyarısı paylaşıldı.

Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Çubuk, Kalecik ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirilen paylaşımda sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.