Nijerya’da ABD konvoyuna saldırıda 4 kişi öldü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 20:24

Nijerya’da ABD konvoyuna saldırıda 4 kişi öldü

Nijerya’da ABD konvoyuna saldırıda 4 kişi öldü
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2023 - 9:05

1260 Okuma

Nijerya’da ABD diplomatik konvoyuna silahlı kişiler tarafından saldırı yapıldı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi ise kaçırıldı. Konvoyda ABD vatandaşının bulunmadığı açıklandı.

İHA

Nijerya’nın güneydoğusundaki Anambra eyaletinde ABD konvoyuna silahlı kişiler tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi.

Saldırıda 4 kişi öldü

Nijerya polisinden yapılan açıklamada, silahlı kişilerin araçları ateşe vermeden önce 2 polisi ve 2 konsolosluk personelini öldürdüğü kaydedilirken, 3 kişinin ise kaçırıldığı açıklandı.

“Olaya hiçbir ABD vatandaşı karışmadı”

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby saldırıyı doğrulayarak, “Bir ABD konvoyu saldırıya uğradı. Söyleyebileceğim şey, olaya hiçbir ABD vatandaşının karışmadığı” ifadelerini kullandı.

Nijerya'da ABD konvoyuna saldırıda 4 kişi öldü

Ayrılıkçı saldırılar arttı

Bölgede faaliyet gösteren ayrılıkçıların son yıllarda saldırılarını artırdığı Nijerya’da, saldırıların genellikle polis veya hükümet kurumlarını ve yetkililerini hedef aldığı biliniyor.

Nijerya otoriteleri, güneydoğudaki saldırılardan yasadışı ilan edilen Biafra Ayrılıkçı Hareketi (IPOB) ve onun silahlı kanadı Doğu Güvenlik Ağı’nı sorumlu tutarken, IPOB ise şiddet iddialarını reddediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.