İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 08:34

İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti

İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2023 - 8:22

1290 Okuma

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Erdoğan’ı telefonla arayarak kutladı.

 

14 Mayıs seçim sonuçları büyük oranda belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı yarışı önde tamamladı. Bunun üzerine Erdoğan, tebrik telefonları almaya başladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, oyların çoğunluğunu elde etmesi dolayısıyla Erdoğan’ı ve ittifakı kutladı.

Aliyev’den Erdoğan’a tebrik telefonu

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Aliyev, Erdoğan’ı telefonla arayarak tebriklerini iletti.

Aliyev, Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin büyük gelişim yaşadığını ve bunun bir tezahürü olarak kardeş Türk halkının bu seçimlerde de liderine güvenini gösterdiğini kaydetti.

Dostluk ve kardeşlik bağlarına vurgu

Erdoğan da ilgi ve tebrikleri için Aliyev’e teşekkür etti. Görüşmede liderler, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin kalıcı ve sarsılmaz olduğunu bir kez daha vurguladı.

Görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece İstanbul’dan Ankara’ya geçerken uçakta gerçekleşti.

“Erdoğan’ın liderliği Türk dünyası için çok kıymetli”

Görüşmede, “Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin büyük gelişim yaşadığını ve bunun bir tezahürü olarak kardeş Türk halkının bu seçimlerde de liderine güvenini gösterdiğini” ifade eden Aliyev, Erdoğan’ın liderliğinin Türk dünyası için de çok kıymetli olduğunu belirtti.

Mirziyoyev kutladı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev de seçimlerin başarılı geçmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak kutladı.

Telefon görüşmesinde Mirziyoyev, seçim sonuçlarının kardeş Türkiye halkının Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilmekte olan siyasi değişimler ve ekonomik reformların geniş şekilde desteklemesinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

İş birliğinin geliştirilmesini konuştular

Görüşmede, Özbekistan ile Türkiye arasındaki geniş kapsamlı stratejik ortaklık ve çok yönlü iş birliğinin daha da geliştirilmesiyle ilgili meseleleri de ele alan liderler, Yüksek Düzeyli Stratejik Ortaklık Konseyi’nin bir sonraki toplantısına hazırlıkla ilgili konuları da gözden geçirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.